iPhone 6 и 6 Plus ще пристигнат в нови 36 държави

Apple се надява да предлага новите смартфони в 115 страни от цял свят преди края на годината

Apple продължава с глобалното разпространение на най-новите си смартфони. Малко по-рано днес представители на компанията официално обявиха, че до края на месеца iPhone 6 и iPhone 6 Plus ще е достъпен в нови 36 държави. Сред най-интересните страни, в които устройствата ще направят своя дебют до края на месеца, са Китай, Индия и нашите съседи от Гърция и Македония.

iPhone 6 и iPhone 6 Plus се оказаха абсолютен хит на американския пазар, а сериозно внимание привлякоха устройствата и при появата си в Япония и Австралия. Редица анализатори обаче продължават да чакат с оценката си за представянето на новите телефони на Apple на пазара, а основната причина е фактът, че смартфоните все още не са дебютирали в Китай и Индия. И двете държави са възприемани като едни от най-добрите технологични пазари в света, а в последно време компанията от Купертино красноречиво показа с действията си, че чуждите пазари са все по-важни за нейния прогрес.

Ето и пълен списък на държавите, в които през този месец ще бъдат представени новите iPhone-и:

  • 17-и октомври – Китай, Индия, Монако;
  • 23-ти октомври – Израел;
  • 24-ти октомври – Чехия, Гренландия, Малта, Полша, Южна Африка;
  • 30-и октомври – Бахрейн, Кувейт;
  • 31-ви октомври – Албания, Босна, Хърватия, Естония, Гърция, Унгария, Исландия, Косово, Латвия, Литва, Макао, Македония, Мексико, Молдова, Черна гора, Сърбия, Южна Корея, Румъния, Словакия, Словения, Украйна, Тайланд;

Припомняме, че в четвъртък се очаква Apple да организира ново събитие. Според сведенията този път се очаква да бъдат показани новият iPad, Mac и операционната система OS X Yosemite.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.