“Фотографският” смартфон Lumia 735 пристигна на родния пазар

От 1-ви октомври широкоъгълната предна камера, достъпната цена, стилния дизайн и интегрираните услуги на Microsoft, идващи със смартфона Lumia 735 вече могат да зарадват и българските потребители.

Почитателите на снимането със смартфон вероятно си спомнят, че преди месец Microsoft представи няколко достъпни нови Lumia смартфона, оборудвани с Wiindows Phone 8.1 и усъвършенствана технология за мобилна фотография. Сега от българското подразделение на компанията информират, че един от тях – а именно Lumia 735 – от 1-ви октомври вече е наличен и на българския пазар.

Както вече имахме възможност да отбележим по-рано, апаратът Lumia 735 се отличава с елегантен дизайн, компактен корпус, обширна функционалност, удобната за селфита широкоъгълна предна камера, както и с интегрираната 4G LTE свързаност. От Microsoft изтъкват като предимство и достъпната цена на този модел от среден клас, който се предлага у нас за около 500 лв.


“Фотографският” смартфон Lumia 735 пристигна на родния пазар

© PCWorld България, pcworld

Следва кратко резюме на функциите и характеристиките, които потребителите могат да получат за тази цена:

 • Широкоъгълна 5-мегапикселова Full HD предна камера с 24мм фокусно разстояние, подходяща за Skype видео разговори и селфита, допълнена с възможности за лесно споделяне на снимките в социалните мрежи като Facebook и Instagram;
 • Четириядрен Qualcomm Snapdragon 400 процесор с 1.2 GHz CPU честота;
 • Последната версия на Windows Phone 8.1,  включваща център за нотификации Action Center и бързата клавиатура Word Flow;
 • Широкия 4.7-инчов HD OLED екран с ъгъл на видимост от почти 180 градуса и лесно видимо изображение дори и при ярка слънчева светлина, който улеснява и използването на нави услугите HERE Maps и Drive+;
 • Отлична интеграция на услугите на Microsoft, като Skype и Microsoft Office, включително Outlook, Word, Excel, OneNote и PowerPoint, които са предварително инсталирани на устройството, за да осигурят висока функционалност, когато сте в движение.
 • 15GB безплатно съхранение на файлове на облачната услуга на Microsoft OneDrive, което позволява синхронизация, съхранение, достъп и споделяне на съдържание.
 • Добавяне на различни плейлисти, маршрути в услугата HERE, уеб страници или документи като живи плочки на Старт екрана за по-лесен и бърз достъп.
 • Всякакви приложения за Windows Phone, включително популярните Instagram, Vimeo, Uber и Flipboard, както и приложения, които се синхронизират между различните устройства и позволяват на потребителите да продължат работата си на всяко едно от тях.;
 • Вграден нискоенергиен чип SensorCore следи физическата активност и локацията на потребителите чрез следващото поколение фитнес приложения като Bing Health & Fitness, Fitbit и Adidas MiCoach.
 • Батерията с капацитет 2220 mAh издържа oще по-дълго при смяна на панела на устройството с панела за безжично зареждане (поставката за безжично зареждане се продава отделно).


  “Фотографският” смартфон Lumia 735 пристигна на родния пазар

  © PCWorld България, pcworld

А ето и обобщителна таблица с най-важните характеристики на новия смартфон Lumia 735, който се предлага у нас в тъмно сив и бял цвят.


“Фотографският” смартфон Lumia 735 пристигна на родния пазар

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.