Характеристиките на смартфона Nexus 6 изтекоха в Мрежата

Според най-новата неофициална информация в интернет, новият смартфон Google Nexus 6 ще представлява уголемена, леко модернизирана и подобрена версия на модела Moto X.

Слуховете за намеренията на Google скоро да пусне нов смартфон от фамилията Nexus всъщност витаят в интернет вече от доста време насам. Според някои той ще бъде представен като Nexus 6, а други твърдят, че ще се предлага под името Nexus X. До момента обаче нямаше кой знае колко конкретни сведения относно характеристиките на въпросния апарат.

Това положение с променя със скорошна публикация в онлайн източника 9to5Google, според която новият смартфон Nexus 6 ще представлява уголемена, леко модернизирана и подобрена версия на модела Moto X. За новият парат например се очаква да има екран с диагонал 5,92 инча и с QHD резолюция от 2560×1440 пиксела, разположени в матрица с плътност 498 PPI.

Съобщава се също за 4-ядрен процесор Snapdragon 805, 3 GB оперативна памет и 32 GB вградена флаш-памет за съхранение. На задния панел най-вероятно ще има 13-мегапикселова камера, която ще може да записва видео във формат 4K, а предната уеб камера ще е оборудвана с 2 Mpix сензор. Батерията ще е с капацитет 3200 мAh, а управлението на устройството вероятно ще е поверено на най-новата мобилна ОС на Google - Android L.

Според последните данни, официалният анонс на смартфона Nexus 6/Nexus Х, ще се състои през октомври, а продажбите му най-вероятно ще започнат през ноември. Много е вероятно дебютът на този апарат да съвпадне също и с пускането на таблета Nexus 9, който според друга малко по-ранна информационна утечка, също ще е сред устройствата, въвеждащи платформата Android L. Цени на този етап не се дискутират.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.