Смартфоните на Lenovo най-после дебютират и у нас

Смартфоните с марка Lenovo ще се появят за първи път в България следващата седмица, когато VIVACOM ще започне да предлага първоначално три dual-SIM модела - Lenovo S860, Lenovo S850 и Lenovo A536. От 1 сепетември Mtel пък пуска достъпния апарат Lenovo A680.

Марката Lenovo е позната у нас главно със своята компютърна техника, но компанията от години произвежда и смартфони, които се радват на доволно добър прием в много страни. България досега не беше сред тях поради липса на предлагане на Lenovo апарати, но от следващата седмица това ще се промени. Тогава в магазините на VIVACOM ще дебютират първите три смартфона с тази марка, докато Mtel ще стартира предлагането с един модел.

Трите дебютни за страната модела при VIVACOM са Lenovo S860, Lenovo S850 и Lenovo A536 и, според телекомуникационния оператор, всеки от тях се отличава с “перфектен баланс между иновации и оптимална цена”. Друга обща черта и на трите устройства е възможността за едновременното използване на две SIM карти, която позволява на потребителите да разделят и организират лесно повикванията си от личните и професионалните контакти. Следват по няколко думи за трите смартфона на Lenovo, очаквани следващата седмица.

Апаратът Lenovo S860 се отличава с дълъг живот на батерията, която е с внушителния капацитет от 4000 mAh. Моделът е със стилен метален корпус и 5.3-инчов HD IPS дисплей, който улеснява отмятането на служебни задължения в движение. С неговия четириядрен 1.3 GHz процесор и с 2GB RAM памет едновременното изпълняване на множество задачи е би трябвало да става бързо и лесно. Телефонът е снабден също с 8 МРix камера, а операционната му система е Android OS 4.2 (Jelly Bean). Lenovo S860 е смартфонът, който за първи път позволява да заредите с него друг телефон. За да го направите, просто свързвате двата апарата чрез USB порт.


Смартфоните на Lenovo най-после дебютират и у нас

© PCWorld България, pcworld

Специално за суетните си клиенти, със слабост към модата, VIVACOM предлага смартфона Lenovo S850, който хваща окото с елегантен стъклен и лек корпус. Устройството се откроява с 5.0“ HD дисплей и с две висококачествени камери – 5 МРix предна и 13 МРix задна, които сигурно ще го направят предпочитан от феновете на социалните медии. Снабденият с 1GB оперативна памет и 16 GB флаш памет, смартфонът разполага с достатъчно пространство за съхранение на фото албуми. Процесорът на S850 е четириядрен и работи с честота 1.3 GHz, а операционната му система е Android 4.4 (KitKat).


Смартфоните на Lenovo най-после дебютират и у нас

© PCWorld България, pcworld

Смартфонът Lenovo A536 е с 5.0” дисплей с висока разделителна способност, което го прави много удобен за преглеждане на видео съдържание и за бързо сърфиране в интернет. Устройството е снабдено с четириядрен 1.3 GHz процесор и работи с операционна система Android 4.4 (KitKat), което дава възможност за използване на голям брой и разнообразни мобилни приложения.

Според официалната информация, и трите модела Lenovo могат да бъдат закупени в магазините на VIVACOM с тарифен план Net&Call XXL, като Lenovo S860 е на цена от 9.90 лева на месец, а Lenovo S850  - 7.90 лева на месец.

Както споменахме по-горе, от понеделник, 1 септември, смартфон с марка Lenovo ще може да се купи и в магазините на Mtel. Този оператор е избрал да стартира предлагането на марката с достъпен апарат с четириядрен процесор и 5-инчов екран. Става въпрос за модела Lenovo A680, който притежава още 1GB RAM, 4GB вътрешна памет с възможност за разширяване до 32GB с micro SD карта, както и 5-мегапикселова камера.


Смартфоните на Lenovo най-после дебютират и у нас

© PCWorld България, pcworld

От Mtel специално подчертават, че устройството е с "хит цена" - апаратът ще се предлага само срещу 19,90 лева в брой или 1 лев на месец при сключване на договор за продажба на изплащане с тарифен план Мтел трансфер XL.

Според информацията от българския офис на Lenovo, освен от трите мобилни оператора след 1 септември четирите смартфона на компанията ще могат да се закупят и в по-големите вериги за техника.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.