НЕТ1 обяви "мобилна" фиксирана телефонна услуга

Новата предплатената телефонна услуга на НЕТ1 се нарича Just Call и включва безплатен фиксиран номер, достъпни разговори към мобилни и стационарни мрежи, както и възможност за лесно използване през смартфони, таблети и персонални компютри посредством специално безплатно приложение.

След като преди малко повече от година НЕТ1 започна да предлага фиксирана телефонна услуга за бизнес клиенти, сега родният телеком оператор излиза с подобно ново предложение и за частни потребители. Става въпрос за фиксираната предплатена телефонна услуга Just Call, която, по думите на компанията, "комбинира всички предимства на традиционните и алтернативни комуникации". В случая клиентите получават безплатно нов фиксиран номер, не се налага да плащат месечна сметка и говорят на "изключително изгодни" цени с България и чужбина.

Интересното е, че за да използва Just Call клиентът няма нужда от нов телефонен апарат, а може да го прави чрез безплатно приложение на своя смартфон или на персоналния си компютър. Всеки сам избира как технически да използва новия си фиксиран номер, а настройването е съвсем лесно, уверяват от НЕТ1. Всъщност услугата е подобна на IM приложенията за разговор и чат. С инсталирането на безплатен софтуер всеки компютър лесно се превръща в телефон, позволявайки лесни и достъпни разговори с България и чужбина. В добавка, всеки потребител на Just Call получава собствен фиксиран номер от номерационния план на НЕТ1, който му позволява да избира и да бъде избиран от всякакви телекомуникационни мрежи.

Услугата Just Call може да бъде използвана с различни мобилни телефони, таблети и други устройства, базирани на операционните системи iOS, Android и Windows Mobile. Това става не по-трудно от използването на всякакви други мобилни приложения за чат или разговори. За разлика от много от тях обаче Just Call позволява свързване не само с абонати на съответното приложение и предоставя на потребителя фиксиран телефонен номер. Регистрацията към новата услуга е безплатна и всеки нов потребител получава 5 минути безплатни разговори в страната за тест.


НЕТ1 обяви "мобилна" фиксирана телефонна услуга

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация, цената за използване на Just Call към всички мобилни и стационарни мрежи в страната е една и съща - 5 стотинки. на минута с ДДС. Услугата е предплатена и няма никакви задължителни или скрити месечни такси. Освен това тя се таксува на 1 секунда. Това означава, че ако потребителят говори например 12 секунди, той ще плати само за тях. Или с други думи, ако разговорът е към номер в България, сумата ще е само 1 стотинка с ДДС.


НЕТ1 обяви "мобилна" фиксирана телефонна услуга

© PCWorld България, pcworld

Освен това, използвайки Just Call клиентите могат сами да избират каква сума ще изхарчат за телефония. Те могат да заредят например 10 или 20 лева в сметката си и да похарчат само тях. Важно е също, че във всеки момент те могат да направят справка за разговорите в своя профил – по дестинации, продължителност и цена, а на основната страница виждат своя баланс. Важно е да се отбележи обаче, че акаунтът трябва да се презарежда в рамките на 6 месеца, в противен случай автоматично се закрива.

Към момента услугата се предоставя на територията на град София, но за в бъдеще ще бъде достъпна и в други градове, обещават от НЕТ1

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.