Moto E е първият Motorola смартфон след отделянето от Google

Информационните утечки от Мрежата, съдържащи снимки и данни за характеристиките, описват новия смартфон Motorola Moto E като бюджетен апарат, който може би ще е по-евтин дори от достъпния Moto G.

След като през януари Lenovo купи Motorola Mobility от Google за $2,91 млрд., със сигурност почитателите на апаратите с тази марка очакват с интерес продуктите на компанията, които ще излязат след кратката но съдържателна "Google епоха". А по всичко личи, че чакането няма да продължи още дълго, тъй като според различни онлайн източници съвсем скоро Motorola ще представи нов смартфон с наименование Moto E. Информацията от Мрежата за въпросния апарат съдържа доста подробности, включително снимки (изтекли от бразилския онлайн магазин Fast Shop), характеристики и ориентировъчна дата за дебют.

Според наличните данни, новият Moto E ще бъде базиран на двуядрен процесор Snapdragon с честота 1,2 GHz и ще разполага с 1 GB оперативна памет и 4 GB вградена флаш памет за съхранение. Освен това апаратът ще има 4,3-инчов сензорен екран с резолюция 960х540 точки, 5-мегапикселова основна камера и два слота за SIM карти. Сред известните характеристики впечатление прави и тънкият корпус на Moto E, който според наличната информация е едва 6,2 мм.


Moto E е първият Motorola смартфон след отделянето от Google

© PCWorld България, pcworld

Пазарният дебют на Moto E изглежда е въпрос на броени часове. Това става ясно от стартиралата тези дни в социалните мрежи рекламна кампания на интернет-магазина Flipkart, който държи изключителните права за продажба на моделите Moto G и Moto X в Индия. На официалния сайт на въпросния магазин има промо-страница, на която се твърди, че продажбите на новия смартфон Motorola Moto E ще започнат още утре, 14 май.


Moto E е първият Motorola смартфон след отделянето от Google

© PCWorld България, pcworld

За съжаление, информация за цената на Moto E все още няма, но ако се съди от характеристиките на новия смартфон на Motorola, може да се предположи, че той ще е дори още по-достъпен от бюджетния Moto G

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.