Магазинът за приложения на Amazon вече с 200 хиляди апликации

Amazon продължава да се разраства. Още повече що се отнася до магазинът за приложения на американския технологичен гигант. Според последните официални сведения във виртуалния магазин на компанията вече се предлагат 200 хиляди апликации. Това призна изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос.

„Магазинът увеличи почти тройно размера си в последната година и вече е достъпен в почти 200 държави“ сподели той в официално писмо.

Amazon Appstore дебютира през март 2011 г. с 3800 приложения. През август от компанията заявиха, че броят на апликациите е достигнал 100 хиляди, което означава, че за по-малко от година числото на наличните приложения се е удвоило. Разбира се, за компанията предстои още доста дълъг път в догонването на Apple и Google, които разполагат вече с по-над 1 милион приложения в своите виртуални магазини.

От Amazon обаче продължават да твърдят, че са по-заинтересовани от качеството на продукта, а не от неговото количество. По тази причина американският технологичен гигант заяви, че е отделил много време в привличането на разработчици в опит да се създадат възможно най-добрите приложения за потребителите.

На Уол Стрийт обаче не изглеждат особено въодушевени от думите на Безос и неговите колеги и цената на акциите на Amazon отчете известен спад. Интересно дали увеличеният брой приложения ще помогне за връщането на компанията към печелившия път?

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.