Състоя се официалният анонс на смартфон флагмана HTC One (М8)

В очакваното официално представяне на новия върхов смартфон HTC One (М8) производителят потвърди вече изтеклите данни за характеристиките и ги допълни с подробности за функционалностите и екстрите на флагмана.

Както се очакваше от месеци насам, вчера вечерта (българско време) компанията HTC представи официално своя нов смартфон флагман - HTC One (М8). Както може да се види на илюстрациите, новият апарат е изпълнен в метален корпус, който ще се предлага в няколко различни разцветки, и с дизайн, който не се различава от този на предшественика му. Голяма част от характеристиките на новия смартфон флагман на HTC вече изтекоха в Мрежата, така че няма да се спираме отново на тях, но все пак е редно да отъбележим някои от основните акценти, които бяха подчертани от HTC.

С HTC One (M8) продължава развитието на своята UltraPixe технология. В новия модел се използва фото-модул от тип Duo Camera с обратна подсветка на матрицата, 1/3" сензор, f/2.0 диафрагма и 28 мм обектив. Освен с решението UltraPixel, Duo Camera модулът е интересен и с наличието на сензор за дълбочина на сцената, който определя разстоянието до обектите в кадъра. На базата на тази информация заснетите фотографии могат да се обработват с различни фотоефекти.


Състоя се официалният анонс на смартфон флагмана HTC One (М8)

© PCWorld България, pcworld

Новата камера на апарата използва и т.нар. Ufocus, който позволява промяна на фокуса на изображението след заснемането му. С помощта на функцията Foregrounder могат да се променят фоновите области на снимките, а Seasons animations добавя към фотографиите характерни фонови оттенъци.


Състоя се официалният анонс на смартфон флагмана HTC One (М8)

© PCWorld България, pcworld

Освен това камерата на HTC One (M8) може да се фокусира за 300 милисекунди, а за качеството на изображенията помага и двойната светкавица LED Dual Flash, която може автоматично да подбира интензивността и оптималния цветови тон на осветяването. Разбира се, поддържат се възможности и за заснемане на Full HD видео, но има и поддръжка за HDR, както и Slow Motion режим за забавени кадри.


Състоя се официалният анонс на смартфон флагмана HTC One (М8)

© PCWorld България, pcworld

Заедно със смартфона HTC One (M8) дебютира и обновеният интерфейс HTC Sense 6 с поддръжка на технологията Motion Launch, която използва вградените сензори за движение, за да определя положението и преместването на апарата в пространството. С помощта на въпросната технология и датчиците потребителят може да управлява смартфона си и без да докосва екрана – например да отговаря на обаждане, просто като поднесе апарата към ухото си.


Състоя се официалният анонс на смартфон флагмана HTC One (М8)

© PCWorld България, pcworld

 

HTC One (M8) идва и с нов режим на енергоспестяване, наречена "екстремално съхранение на енергия", който според компанията удължава времето за автономна работа с 40%. Според HTC, въпросният режим позволява при пълно зареждане смартфонът да остава в мрежата до 14 дни, запазвайки способността си да получава обаждания, SMS-и и email съобщения. При 20% заряд на батерията въпросната функция привежда апарата в "резервен режим" в продължение на 60 часа, а при 5% смартфонът би трябвало да е способен да приема обаждания още 15 часа.

В HTC One (M8) е обновена и технологията BoomSound, която според производителя осигурява 25% по-висок звук, благодарение на нов усилвател и подобрена конструкция на двойните колонки.


Състоя се официалният анонс на смартфон флагмана HTC One (М8)

© PCWorld България, pcworld

Заедно с новия си смартфон флагман HTC представи и нов "интелигентен" калъф, наречен HTC Dot View и добавящ допълнителна функционалност към интерфейса HTC Sense 6. Калъфът е с особена повърхност, която може да изобарзява прости уведомления под формата на красиви иконки, изпълнение в ретро стил "точкова матрица". Двойно докосване на калъфа, активира функцията Motion Launch, така че информация за времето, за нови съобщения и др. може да се получи и без той да се отваря.

 

Според наличната информация, пазарният дебют на новия смартфон HTC One (M8) ще се състои през април, когато ще стане ясна и цената на апарата. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.