(Почти) пълни характеристики на HTC One 2014 лъснаха в Мрежата

Броени часове преди официалния си анонс, новият смартфон флагман на HTC вече е главен герой и на множество снимки и видео клипове.

През миналата година един от най-добрите нови Android смартфони на пазара безспорно беше флагманският апарат One на HTC, така че съвсем логичен е интересът, с който се очаква неговият наследник – моделът HTC One за 2014-а, известен и с обозначението си М8. Според изтеклата миналия месец информация, официалният анонс на въпросния апарат трябва да се състои до края на настоящия месец (всъщност може би след броени часове), а индикатор за наближаването на въпросното събитие е и поредната информационна утечка.

Този път тя идва под формата на доста подробни данни, които се появиха в Мрежата благодарение на някои нетърпеливи оператори като канадската компания Rogers, която публикува на сайта си доста информация за смартфона и дори назовава цена за него 230 канадски долара с 2-годишен абонаментен план.

Въпросният сайт публикува и почти пълни характеристики за въпросния апарат, което само по себе си потвърждава скорошния дебют на модела, назован като HTC One (M8). Става ясно, че новият HTC One ще работи под управлението на Android 4.4.2 KitKat с интерфейс HTC Sense 6.0 UI.

Няма много подробности за предизвикващата доста интерес двойна камера на апарата, но Rogers потвърждава, че в модела ще се използва технологията Duo Camera, която ще позволява фокусирането върху избрани участъци от снимката, дори след като тя бъде направена. Редно е да се отбележи, че HTC One M8 ще има и трета фронтална 5 Mpix камера, предназначена за видео чат.


(Почти) пълни характеристики на HTC One 2014 лъснаха в Мрежата

© PCWorld България, pcworld

От публикуваните характеристики става ясно също, че новият флагман на HTC ще е малко по-голям и по-тежък от предшественика си, отличавайки се с размери 146,3×70,6×9,35 мм и тегло от 160 гр. За сравнение предишния One има размери 137,4×68,2×9,3 мм и тежи 143 гр. За сметка на това новият апарат ще има 5-инчов Super LCD3 екран с Full HD (1080p) резолюция и защита със стъкло Corning Gorilla Glass 3. Изчисленията ще са поверени на 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 801, работещ на 2,3 GHz, а за графиката ще се грижи ядро Adreno 330. На разположение ще са също 2 GB RAM памет и 32 GB вградено пространство за съхранение, слот за microSD карти, както и LTE, Wi-Fi, Bluetooth и NFC комуникационни модули. Батерията с капацитет 2600 mAh ще е несменяема и ще осигурява до 21 часа време за разговори и до 21 дни – в режим на изчакване.


(Почти) пълни характеристики на HTC One 2014 лъснаха в Мрежата

© PCWorld България, pcworld

Впрочем броени часове преди своя официален анонс новият смартфон флагман на HTC вече е главен герой и на видео клипове, така че, ако проявявате интерес, можете да се запознаете подробно с него и например с ето този съвсем пресен 15-минутен hands on обзор: 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.