Смартфоните с Ubuntu Touch ще струват между $200 и $400

Това гласи част от информацията за смартфонните планове на Canonical, разкрита от Марк Шатълуорт по време на изложението CEBIT 2014.

Почитателите на отворения код, които чакат с нетърпение появата на първите смартфони с мобилната операционна система Ubuntu Touch имат основания да се надяват, че очакванията им ще се сбъднат тази година. Макар засега все още да не е съвсем ясно кога точно ще стане това, в намеренията на Canonical да пусне скоро такива Ubuntu-базирани апарати не може да има съмнение. Това се потвърждава и от някои нови подробности за смартфонните планове на компанията, разкрита от нейния изпълнителен директор Марк Шатълуорт по време на изложението CEBIT 2014.

Специалистът потвърждава, че Canonical вече е сключила споразумение за пускането на смартфони ОС Ubuntu Touch и че първите представители на този клас устройства ще бъдат мощни апарати над средния клас. Този път Шатълуорт споменава и цени – по неговите думи Ubuntu Touch-базираните апарати ще са с цени в диапазона $200 - $400. Освен това той отбелязва, че въпросните устройства ще бъдат достатъчно производителни, за да могат да се използват както като нормални смартфони, така и като заместители на десктоп РС-та. Разбира се, за целта те трябва да бъдат включени към подходящ монитор.

Според Марк Шатълуорт този подход при използването на мобилните устройства ще е привлекателен за много потенциални потребители. Освен това споменатата възможност е и конкурентно предимство в сравнение с вече доста разпространените Android-смартфони, тъй като мобилната операционна система на Google не е предназначена за използване на по-традиционна РС техника. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.