Samsung модернизира смартфона си Galaxy Core

Galaxy Core Advance се отличава с подобрени характеристики, разширена функционалност и усъвършенстван дизайн спрямо предшественика си.

Малко повече от половин година след като представи достъпния си двуядрен dual SIM смартфон Galaxy Core компанията Samsung е решил, че въпросния апарат има нужда от модернизация. Последната също вече е налице – смартфонът Galaxy Core Advance, който се отличава с подобрени характеристики, усъвършенстван дизайн и разширена функционалност спрямо предшественика си.

За разлика от 4,3-инчовия екран в първия Galaxy Core, изданието Advance вече предлага широк 4,7-инчов дисплей. Друго подобрение е мекото покритие на задния капак, което увеличава издръжливостта, като в същото време носи мекота и топлина при допир и повече удобство при хващане. Новият телефон разполага със специални бутони за запис, камера, регулиране на звука, меню, home бутон и бутон за включване/изключване, които осигуряват за несвикналите със сензорните екрани потребители безпроблемен достъп до възможностите на Galaxy Core Advance.

Освен ергономичен дизайн, моделът осигурява на потребителите възможности за пълноценна и безпроблемна свързаност чрез Bluetooth 4.0 модулите и GPS/ GLONASS навигацията. Освен това апаратът е оборудван с NFC и с S Beam поддръжка, така че потребителите лесно да споделят информация като YouTube видеоклипове, контакти или аудио файлове само с едно натискане.


Samsung модернизира смартфона си Galaxy Core

© PCWorld България, pcworld

GalaxyCore Advance идва и с набор от "смарт" характеристики, включително S Voice, S Translator, Sound&Shot, Group Play и Easy Mode, така че потребителите разполагат със същите предимства, предлагани от другите Galaxy устройства на компанията. Нещо повече, Galaxy Core Advance предлага и повече удобство за ползване и достъпност за хора с увреждания или нарушено зрение, благодарение на функции като OpticalScan (която автоматично разпознава текста от изображение и го изчита на глас на потребителя). Light Sensing технологията пък използва камерата на телефона, за да определя посоката и силата на светлината, а функцията InstantVoiceRecorder предлага опростен достъп за бързи звукови записи/ бележки. Устройството е оборудвано и със ScreenCurtain функция, която дава възможност на потребителите да оперират с команди на черен екран за по-голяма поверителност и за да пестят живота на батерията. GalaxyCore Advance притежава и висококачествени TTS (Text-to-Speech) функционалности, както и VoiceGuided Camera, които помагат на потребителите да правят снимки, отчитайки броя на лицата на снимката и техните позиции.


Samsung модернизира смартфона си Galaxy Core

© PCWorld България, pcworld

 


Samsung модернизира смартфона си Galaxy Core

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация, GalaxyCore Advance ще се предлага в няколко цвята – дълбоко синьо и перлено бяло, и ще бъде в търговската мрежа в началото на следващата година. Допълнително ще бъдат налични и набор от специални аксесоари, които подобряват възможностите на GalaxyCore Advance, отбелязват от Samsung. От компанията не споменават цена, но в заключение резюмират основните технически характеристики на новия си апарат. 


Samsung модернизира смартфона си Galaxy Core

© PCWorld България, pcworld


Samsung модернизира смартфона си Galaxy Core

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.