Huawei настъпва и при таблетофоните с новия MediaPad 7 Vogue

Със 7-инчовия диагонал на IPS екрана си Huawei MediaPad 7 Vogue е повече компактен таблет, но телефонната и 3G функционалност на новото хибридно устройство също са на ниво.

Само няколко дни след като предяви претенциите си, че отново има най-тънкия смартфон на пазара, китайския производител на мрежово и комуникационно оборудване Huawei съобщи, че е готова да предложи още едно интересно устройство. Този път то е от среден клас и съчетава функциите както на таблет, така и на смартфон.

Става въпрос за новия "таблетофон" Huawei MediaPad 7 Vogue, който е изпълнен в алуминиев корпус и оборудван със 7-инчов сензорен IPS дисплей с резолюция 1024x600 точки и 4-ядрен процесор, работещ на честота 1,2 GHz. Въпросният модел, който поради размера на екрана изглежда повече като компактен таблет, отколкото като смартфон, е снабден също с 3G модул, поддържащ DC-HSPA+ комуникации и позволяващ пренос на данни със скорости до 42 Mb/s. Според наличната информация, телефонните възможности на апарата също са на добро ниво. Във всеки случай разговори могат да се водят и без да се налага използването на допълнителни аксесоари.


Huawei настъпва и при таблетофоните с новия MediaPad 7 Vogue

© PCWorld България, pcworld

В 335-грамовия корпус на Huawei MediaPad 7 Vogue с дебелина 9,5 мм е побран още доста приличен за средния клас хардуер. В спецификациите виждаме наличие на 1 GB RAM, 8 GB флаш памет за съхранение, разширяема посредством microSD карти, 3-мегапикселна камера, Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth модули за безжична връзка, GPS приемник и Micro USB порт. Капацитетът на литиево-полимерната батерия на устройството е 4100 mAh и, според производителя, той е достатъчен с едно зареждане да се изгледат 4 HD филма или да се водят телефонни разговори в продължение на 20 часа.

Всичко това се управлява от операционна система Android 4.1 с инсталиран фирмен потребителски интерфейс Emotion UI 1.5.

Очаква се новият таблет с телефонни възможности Huawei MediaPad 7 Vogue да излезе на китайския пазар до края на месеца, след което ще започнат доставките и за другите страни. Засега обаче не се знае кога и на каква цена евентуално ще стигне в нашата част от света. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.