Huawei Ascend P6 е новият най-тънък смартфон на пазара

Новият флагман на китайския производител Huawei е с дебелина само 6,18 мм, което оправдава напълно претенциите на Ascend P6 за тази титла.

Китайският производител на комуникационни решения Huawei изглежда влага доста усилия в експанзията извън пределите на родния си смартфон пазар и в налагането на марката в печелившия сегмент на скъпите апарати. А ако се съди от моделите на фирмата, тя определено има какво да предложи. Поредната стъпква в тази експанзия и доказателство за сериозната работа е новият смартфон Huawei Ascend P6, за който се разбраха редица подробности още преди вчерашния му официален анонс.

Сред най-съществените отличителни черти на новия апарат е неговата изключителна компактност – корпусът му е дебел само 6,18 мм, а теглото му е 120 гр. (само 8 гр. повече от това на iPhone 5). С други думи, Huawei Ascend P6 е с повече от 1,5 мм по-тънък от предишния фирмен претендент за титлата "най-тънък смартфон на пазара" – апаратът Ascend P1.


Huawei Ascend P6 е новият най-тънък смартфон на пазара

© PCWorld България, pcworld

Въпреки ограничените физически размери обаче, новият модел осигурява качествен 4,7-инчов IPS-екран с резолюция 1280 x 720 точки, както и 4-ядрен 1,5-гигахерцов процесор K3V2+ и 2 GB RAM памет.

Huawei Ascend P6 е новият най-тънък смартфон на пазара

За съжаление, не е останало много място за памет за съхранение - Ascend P6 се предлага само с 8 GB пространство. От друга страна, конструкторите все пак са сложили слот за microSD карти, така че капацитетът може да се разширява. Предвидена е също основна 8 Mpix камера със светлочувствителен (f/2) обектив и сензор с обратно осветяване. Според официалната информация, камерата поддържа както заснемане на 1080p HD-видео, така и възможности за макроснимки от разстояние 4 см. Фронталната 5-мегапикселова камера на апарата пък е оборудвана и със автоматична система за "подобряване" на лицата.

Въпреки тънкия корпус, Huawei Ascend P6 е снабден с доста мощна батерия с капацитет 2000 mAh, а също и с Dolby Digital Plus озвучителна система. Апаратът поддържа GSM/UMTS/HSPA+. Мрежи и работи под управлението на мобилна операционна система Google Android 4.2.2, допълнена с фирмения интерфейс Huawei Emotion UI, както и с редица уникални приложения и облачни услуги.

Според Huawei, новият най-тънък смартфон ще излезе на пазара в Китай до края на месеца, а през юли – в 18 страни от Западна Европа, където ще се предлага на ориентировъчна цена 450 (без субсидии и договори) чрез операторите Vodafone, Telefonica, Orange, H3G, O2, Carphone Warehouse, TalkTalk, Media Markt & Saturn, TIM, а също чрез онлайн магазините Amazon и CDiscount.


Huawei Ascend P6 е новият най-тънък смартфон на пазара

© PCWorld България, pcworld

Huawei Ascend P6 ще се предлага във варианти с черно, бяло и розово изпълнение на корпуса, но към апарата ще се предлагат и допълнителни калъфи, с които ценовата гама може да бъде разширена значително. 


Huawei Ascend P6 е новият най-тънък смартфон на пазара

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.