Новият смартфон Sony Xperia ZR може да прави снимки и Full HD видео и под вода

Освен с още по-високо ниво на водоустойчивост новият Sony Xperia ZR се отличава също с мощен четириядрен процесор, отличен хардуерен набор и голям сензорен екран с диагонал 4,55-инча, способен да възпроизвежда 720p картина.

Въпреки, че смартфон флагманът Xperia Z на Sony Mobile е на пазара сравнително отскоро, японската компания вчера изстреля още един впечатляващ апарат, наречен Xperia ZR. Според официалната информация от производителя, Sony Xperia ZR се отличава в много отношения, но най-важните от тях са възможно най-високото ниво на прахо- и водоустойчивост (гарантиран със сертификатите IP55 и IP58), както и с възможността да снима фотографии и Full HD видео под вода (до 30 минути на дълбочина до 1,5 м.)

Сред другите характеристики на Sony Xperia ZR виждаме също голям 4,55-инчов сензорен дисплей, способен да възпроизвежда картина със 720p резолюция, както и 1,5-гигахерцов четириядрен процесор Snapdragon S4 Pro, подкрепен от 2GB RAM памет. Вграденото пространство за съхранение на новия апарат е с капацитет 8GB, който може да бъде разширен с още до 32 GB външна памет под формата на microSD карта. Впечатляващо звучи и задната 13-мегапикселовата камера на смартфона с Sony Exmor RS сензор (има и предна за видео чат), на която се дължат и възможностите за качествено (включително подводно) снимане.

Новият смартфон от висок клас на Sony носи също PlayStation сертификация, Wi-Fi и Bluetooth 4.0 безжична свързаност, 4G LTE поддръжка плюс такава за DLNA, NFC и Xperia Link, а също 3,5 мм аудиожак и обичайния набор от сензори. За разлика от Xperia Z, новият апарат е с 2300 mAh батерия, която може да се сменя.


Новият смартфон Sony Xperia ZR може да прави снимки и Full HD видео и под вода

© PCWorld България, pcworld

Sony Xperia ZR работи под управлението на Android 4.1 Jelly Bean и се предлага с редица предварително инсталирани фирмени приложения като Wlakman, Album and Movies и др. Очаква се продажбите на новия флагмански апарат да започнат още преди края на юни, но засега няма информация за цената. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.