Facebook Home бързо набира поддръжници

HTC, Samsung, Sony и още няколко други компании са се регистрирали за участие в партньорската програма на новата смартфонна платформа на Facebook

Въпреки, че официално e само на няколко дни, обявената миналата седмица инициатива Facebook Home постепенно набира подкрепа и потенциално – влияние в смартфон сегмента. Разбира се, първи и основен партньор на Facebook в този нов проект е компанията HTC, която представи и специален модел смартфон (HTC First) с фабрично инсталиран Facebook Home интерфейс.

При анонса на платформата беше заявена съвместимост и с някои от флагманските мобилни устройства на Samsung като Galaxy S III, Galaxy Note II и Galaxy S4. Вече са известни обаче още няколко компании, които са готови да се включат като партньори на новата социална платформа.

Според онлайн изданието The Verge, освен HTC и Samsung с поддръжка към необичайния проект на Цукерберг и компания са се присъединили също Sony, Huawei, Lenovo, ZTE, Qualcomm, както и вторият по големина мобилен оператор в САЩ - AT&T.


Facebook Home бързо набира поддръжници

© PCWorld България, pcworld

Засега не е ясно дали Sony, Samsung и китайските компании ще пуснат специални смартфони с Facebook Home на борда или ще се ограничат само със съвместимост с новия интерфейс, който ще се предлага в Google Play от 12 април. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.