Samsung атакува масовия смартфон сегмент с GALAXY Young и GALAXY Fame

Бюджетните смартфони Samsung GALAXY Young и Samsung GALAXY Fame ще ухажват младата потребителска аудитория и ще се предлагат както с една, така и с две SIM карти.

Едва ли има сегмент от пазара на мобилни телефони където компанията Samsung да не е солидно представена, но изглежда в корейската компания са решили да усилят още малко позициите си при масовия клас смартфони и, по-точно, при апаратите, насочени към "по-младото, стилно поколение мобилни потребители." Това решение е материализаирано в две нови смартфон изкушения за въпросната аудитория, кръстени съответно Samsung GALAXY Young и Samsung GALAXY Fame.

Samsung GALAXY Fame

Макар че дизайнът е доста сходен, GALAXY Young и GALAXY Fame се предлагат в различни цветови разцветки. Доста сходна е и основната хардуерно-софтуерна окомплектовка, която е базирана на Android 4.1 (Jelly Bean) и 1GHz процесор, достатъчно мощен, за да осигурява "гладък мултитаскинг, бързо зареждане на уеб страници и плавни UI преходи". Вътрешната памет от 4GB и 1300mAh капацитет на батерията пък осигуряват възможности за разширена мултимедийна употреба и по-дълго време за разговори. Предвидена е и Wi-Fi Direct връзка, която позволява лесно споделяне на съдържание между близко стоящи устройства.

Samsung GALAXY Young

Двата нови апарата идват с предварително инсталиран Samsung Game Hub Lite, който позволява лесен достъп до напълно оптимизирани игри от най-висок клас. Софтуерът за управление на устройството от Samsung - S Cloud пък осигурява опции за безопасно и лесно синхронизиране, архивиране и съхранение на информация като контакти, отметки и SMS. Характерен за двата нови смартфона е и т.нар. Motion UI, с чиято помощ устройствата разпознават движения. Например може просто да ги разклатите за презареждане и актуализиране на уиджети и друго съдържание. Ако не можете да приемете повикване пък, можете да обърнете устройството, за да спрете звъненето.

Според официалната информация от Samsung, GALAXY Young и GALAXY Fame ще бъдат на разположение в два варианта в зависимост от пазара – с поддръжка на една или на две SIM карти. Допълнителната стойност на Dual SIM осигурява удобство на два телефонни номера за повикване, текстови съобщения и използване на уеб по време на работа или забавление. С функцията Always On никога няма да пропуснете обаждане с пренасочване на повикванията към другата SIM карта, a Hybrid Dual SIM ви позволява да използвате 3G данни за една SIM карта, докато получавате повикване на другата, отбелязват от компанията.

Samsung GALAXY Fame

Засега от Samsung не споменават подробности относно наличност и цени за двата си нови апарата, но GALAXY Young вероятно ще е по-евтиният от двата модела. Той е снабден с 3,27" дисплей с HVGA резолюция, с 3МР камера и 768MB RAM. Апаратът GALAXY Fame е с 512 MB RAM, 3,5" HVGA дисплей, 5МР камера с автофокус и NFC поддръжка. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.