Sony и Telefonica също ще пуснат Firefox OS смартфони – догодина

Разработката на Firefox OS базирани устройства ще е едно от основните направления за съвместната дейност на Sony и Telefonica, според сключеното между тях споразумение за дългосрочно сътрудничество.

Броят на поддръжниците на новата мобилна операционна система Firefox OS, която беше официално обявена от Mozilla по време на изложението MWC 2013 в Барсеолона, постепенно се увеличава. И след като по време на мобилния конгрес в Барселона към подкрепата на Alcatel, Geeksphone и ZTE се присъедини и тази на LG и Huawei, сега става ясно, че HTML5-базираната платформа ще бъде поддържана и от Sony.

Firefox OS

Това обяви вчера самият зам. изпълнителен директорна японската компания Боб Ишида (Bob Ishida), оповестявайки споразумение за дългосрочно сътрудничество с испанската телекомуникационна компания Telefonica. Според мениджъра, едно от направленията на съвместната дейност на двете фирми, ще е разработката на устройства с Firefox OS. Освен това Ищида подчертава големия потенциал на HTML5 и Firefox OS и обещава, че новият продукт на двете компании ще се появи на пазара през 2014 г.

Засега доста вяла реакция на анонса на Firefox OS идва от Samsung, но според някои това е обяснимо предвид, факта, че южнокорейският гигант си има други платформени приоритети - Android и Tizen. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.