Смартфон-таблетът LG Optimus Vu най-после се добра и до българския пазар

5-инчовият апарат от флагмански клас на LG дебютира в мрежата на оператора Мтел, който ще го предлага както с тарифни планове, така и в свободна продажба.

От официалното представяне на хибридния апарат LG Optimus Vu, който комбинира функционалностите на смартфон и таблет, мина доста време, но конкурентът на Galaxy Note все пак успя да стигне и до българския пазар. За това ни информират от местното подразделение на LG Electronics, според което моделът дебютира у нас в търговската мрежа на Mtel. Там телеком операторът ще предлага Optimus Vu както с тарифен план Mtel SURF&TALK срещу 29,90 лева на месец или 699,90 лева в брой, така и в свободна продажба – за 1099 лв.

От LG Electronics България припомнят, че Optimus Vu е сред най-харесваните модели на компанията. Смартфонът e снабден с 5-инчов IPS дисплей със съотношение на страните 4:3, който е удобен както за преглед на мултимедийно съдържание, така и за четене на документи и сърфиране в Интернет. Освен това устройството е удобно за писане и водене на бележки, включително чрез стилус, а вграден бутон за бърз достъп QuickClip дава възможност на потребителите лесно да правят снимки на съдържанието на екрана (screenshot) само с едно натискане. Изчислителната мощ е поверена на двуядрен процесор, работещ на честота 1,5 GHz, допълнен с 32GB памет за съхранения и захранван от голяма 2080 mAh батерия.


Смартфон-таблетът LG Optimus Vu  най-после се добра и до българския пазар

© PCWorld България, pcworld

От LG изтъкват други важни предимства на новия апарат, който според компанията е най-тънкият смартфон с поддръжка на 4G LTE комуникации (или поне беше такъв към февруари тази година). Все пак. ако се съди от габаритите на Optimus Vu (139,6 х 90,4 х 8,5 мм), това твърдение не е лишено от основания.

LG Optimus Vu

Впрочем ето и резюме на основните характеристики на хибрида LG Optimus Vu така, както ни ги припомнят от производителя:

- Процесор: 1.5GHz двуядрен;

- Дисплей: 5-инчов (1024x768) IPS

- Памет: 32GB eMMC и 1GB DDR2

- Камера: 8MP с AF LED Flash (задна) и 1.3MP (предна)

- Операционна система: Android 2.3 Gingerbread

- Батерия: 2,080mAh

Размери (височина x широчина x дебелина): 139,6 х 90,4 х 8,5 мм 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.