Смартфоните и на HTC скоро може да се сдобият с аналог на Siri

Това загатва публикувано във Facebook и Twitter “тийзър”-изображение, на което е показан функциониращ персонален смартфон клиент от тип виртуален помощник.

Apple продължава да подобрява своя виртуален асистент Siri, но изглежда тази програма на "ябълките" скоро няма да е уникална. По всичко личи например, че HTC също разработва собствен гласов помощник, който скоро ще служи като аналог на Siri, в смартфон предложенията на компанията.

Това личи от публикувано в петък вечерта в социалните мрежи Facebook и Twitter "тийзър"-изображение, на което е показан функциониращ персонален смартфон клиент, който води диалог с...куче.

Смартфоните и на HTC скоро може да се сдобият с аналог на Siri

Щампата "Строго секретно" в горната част на картинката навежда на мисълта, че разработката на интелигентния помощник на HTC вече е в ход, въпреки, че до момента компанията не е съобщавала официално за нея. Иначе публикуваната картинка загатва малко от очакваната функционалност на помощника – според изобразения "разговор", куче на име Спот общува с персоналния смартфон помощник посредством серия от излайвания, след което приложението анализира съобщението и реагира по съответния начин.

От всичко това трудно могат да се направят някакви смислени изводи относно функционалността на евентуалния помощник на компанията, но при положение, че освен Apple подобни виртуални помощници имат и други големи смартфон производители като Samsung и LG, появата на такова решение и от страна на HTC изглежда съвсем предсказуемо. Остава само да чакаме официалния анонс на компанията. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.