Galaxy Ace 2 и Galaxy mini 2 обновяват два от най-популярните смартфони на Samsung

Новият Samsung Galaxy Ace 2 ще бъде на българския пазар през май, а смартфонът Galaxy mini 2 - през април, обещават от компанията.

След появата си през миналата година смартфон моделите Galaxy Ace и Galaxy mini са имали "огромен успех на световния пазар", информират от компанията Samsung, която явно е решила да удължи този успех с обновени версии на устройствата: Galaxy Ace 2 и Galaxy mini 2 с подобрени характеристики и услуги.

Samsung Galaxy Ace 2 се очертава като много привлекателен смартфон, особено ако цената (която засега от компанията не уточняват) остане на същото ниво като на предшественика му. Главните нововъведения във втората версия на Ace са две: процесорът и екранът. В сравнение с пуснатия неотдавна Galaxy Ace Plus, работната честота на SoC чипа в Galaxy Ace 2 е намалена от 1 GHz на 800 MHz, но затова пък е с две изчислителни ядра. В същото време диагоналът и резолюцията на дисплея са станали по-големи и вече става въпрос за 3,8-инчов сензорен дисплей, базиран на PLS матрица с резолюция 480х800.

Освен това смартфонът Samsung Galaxy Ace 2 е оборудван с 4GB вградена флаш памет за съхранение и със 768 МВ оперативна памет, предна VGA камера и 5-мегапикселова камера с автоматичен фокус и LED светкавица на задния панел, която може да записва и HD (720p) видео. Апаратът е снабден и с традиционните за корейския производител широки комуникационни възможности, реализирани посредством Wi-Fi 802.11b/g/n модул (с поддръжка за Wi-Fi Direct), Bluetooth 3.0, USB 2.0, HSDPA 14,4 Mbit/s, NFC чип (като опция) и слот за microSD карти. Габритите на устройството са 118,3х62,2х10,5 мм, теглото му е 122 гр., а капацитетът на батерията 1500 mAh.

Вторият нов смартфон - Galaxy mini 2 – прави впечатление с много компактен (109,4х58,6х11,9/11,6 мм) и лек (105-107 гр.) дизайн, който е комбиниран и с нелоши характеристики. По отношение на комуникациите този модел е практически идентичен с гореспоменатия, като единствената разликата е в липсата на 3G модул. Същата е и работната честота на процесора, който обаче в mini 2 Модела е едноядрен, а диагоналът и резолюцията на дисплея са съответно 3,27 инча и 320х480 пиксела, което е позволило и постигането на по-малкия размер. Малко по-малък е и размера на оперативната памет, която тук е 512 МВ.


Galaxy Ace 2 и Galaxy mini 2 обновяват два от най-популярните смартфони на Samsung

© PCWorld България, pcworld

И Samsung Galaxy Ace 2, и Samsung Galaxy mini 2 работят под управлението на Android 2.3 и фирмената среда Samsung TouchWiz. Новият Samsung Galaxy Ace 2 ще бъде на нашия пазар през май, а смартфонът Galaxy mini 2 - през април, допълват още от българското подразделение на компанията. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.