Официален анонс и на Motorola Droid RAZR – ултра тънък LTE смартфон със защита от кевлар

Сред акцентите за новия смартфон Motorola Droid RAZR са висококачествените материали, използвани в корпуса, който се състои не само от алуминий и здраво Corning Gorilla стъкло за екрана, но също и от кевларово влакно и “водоотблъскващо нанопокритие”.

Днес явно е ден за анонси на класни смартфони, ако се съди от новините от големите мобилни производители. След новия "гугълфон" на Samsung и Google, компанията Motorola също представи официално нов флагмански смартфон на базата на Android, който ще се предлага под легендарната марка RAZR, под която излизаха някои от най-тънките "умни" апарати на пазара.

Новият Motorola Droid RAZR изглежда достойно продължение на тази традиция, като от американския производител дори твърдят, че той е най-тънкият LTE-смартфон в света. Дебелината от 7,1 мм на пръв поглед оправдава това твърдение, но и с известни уговорки, тъй като това е мярката за най-тънката част на корпуса, който е малко по-дебел в областта около 8-мегапикселовата камера на апарата. От Motorola обаче не акцентират особено върху камерата, като отбелязват само наличието на светодиодна светкавица, система за стабилизация на изображението и възможности за запис на 1080p видео.


Официален анонс и на Motorola Droid RAZR – ултра тънък LTE смартфон със защита от кевлар

© PCWorld България, pcworld

Сред акцентите обаче са висококачествените материали, използвани в корпуса, който се състои не само от алуминий и здраво Corning Gorilla стъкло за екрана, а също и от кевларово влакно, което определено е уникална характеристика. Сензорният дисплей сам по себе си също е интересен – той е 4,3-инчов от Super AMOLED тип и с резолюция qHD (540х960).


Официален анонс и на Motorola Droid RAZR – ултра тънък LTE смартфон със защита от кевлар

© PCWorld България, pcworld

Хардуерната окомплектовка също заслужава внимание: 2-ядрен процесор TI OMAP4430 с работна честота 1,2 GHz, 1 GB оперативна памет и 16 GB вградена флаш-памет за съхранение, разширяема посредством 16-гигабайтова microSD карта, която също влиза в комплекта на апарата. Батерията е с капацитет 1780 mAh, който би трябвало да осигурява прилично време за автономна работа, особено като се има предвид, че конструкторите на Motorola са предвидили и редица опции за настройка на режимите на енергопотребление.


Официален анонс и на Motorola Droid RAZR – ултра тънък LTE смартфон със защита от кевлар

© PCWorld България, pcworld

Сред другите подчертавани от производителя особености на Droid RAZR са "водоотблъскващото нанопокритие" (каквото и да означава това), поддръжката на Wi-Fi, Bluetooth 4.0 и фирмената cloud услуга MotoCast, която дава възможност за уеб синхронизация на документи, фото, видео и музикално съдържание. За този си апарат от Motorola са подготвили и редица нови аксесоари, включително докинг станция (Lapdock), която превръща смартфона в ноутбук, безжична клавиатура, Bluetooth комплект и др.

Първоначално новият флагмански Android-смартфон Motorola Droid RAZR ще излезе на американския пазар, като от 27 октомври ще заработи в 4G LTE мрежата на американския оператор Verizon, който ще го предлага за $299 при сключване на 2-годишен договор. Очаква се световният пазарен дебют на апарата да се състои през ноември, а в Европа той вероятно ще се разпространява само под името Motorola RAZR. По това време трябва да се появи и повече информация за цената в нашия край от света. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.