Apple официално обявиха iPhone 4S

На външен вид изглежда точно като iPhone 4, но отвътре е с редица нововъведения

На специална прес конференция провела се в Купертино, Калифорния, Apple официално разкриха следващото поколение iPhone - 4S. На външен вид новото устройство изглежда по абсолютно същия начин, както iPhone 4, но отвътре 4S е с двуядрения процесор A5, който захранва iPad 2. Новият чип е и с двуядрена графика, благодарение на която 4S ще предоставя 7 пъти по-голяма видео мощ, спрямо iPhone 4. Това обаче, няма да означава по-нисък живот на батерията - с 4S ще можем да говорим до 8 часа в 3G мрежа, възпроизвеждане на видео до 10 часа и възпроизвеждане на музика до 40 часа.  

 

iPhone 4S

 

iPhone 4S ще е и с нова камера - 8-мегапикселова (3264 x 2448 пиксела резолюция) със задно осветяване и възможност за снимки на приглушена светлина. Камерата ще може да снима 1080p видео и ще включва стабилизатор на изображението.

Новият iPhone отстранява проблемите с антената на предшественика си, добавяйки една допълнителна антена, като превключването между двете ще става автоматично с цел идеален сигнал по всяко време.

 

 

Не на последно място, iPhone 4S ще включва ексклузивно асистента Siri. Това е изкуствен интелект, на който ще могат да се задават команди, като това да провери времето за определен ден, да нагласи алармата, да записва говор и да го превръща в текст и обратното. Siri ще е с пълен достъп до Wikipedia и Wolfram Alpha, за да може да отговаря и на редица въпроси.

 


Apple официално обявиха iPhone 4S

© Владо Георгиев, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.