Honor ще защитава честта на Huawei при модерните смартфони

Новият смартфон Huawei Honor ще дебютира на пазара до края на годината.

След като даде тон за новата вълна 7-инчови таблети със специално адаптираната за тях версия Android 3.2, китайската компания Huawei продължава натиска си в потребителския сегмент, като този път атакува на фронта на смартфоните с ново устройство, кръстено Honor ("чест").

Huawei Honor smartphone

Въпреки гръмкото си наименование обаче, ако се съди от характеристиките на новия смартфон на Huawei, той ще защитава честта на марката по-скоро в модерния среден клас. Устройството е снабдено с 4-инчовсензорен дисплей с резолюция 854x480 точки, а за производителността и съхранението се грижат 1,4-гигахерцов процесор, 512 МВ оперативна памет и 4GB вградена. Освен това смартфонът е оборудван с 8-мегапикселова цифрова камера на задния панел, 2-мегапикселна – на предния, два микрофона aGPS приемник, G-сензор и УКВ радио. Предвидени са също Wi-Fi 802.11 b/g/n и Bluetooth 2.1 модули за безжична връзка, а за включване към други компютърни устройства има един micro USB 2.0 порт. Според наличната информация, моделът е снабден и с 1900 mAh батерия, но не се указва колко време издържа тя при различните режими на работа.

Huawei Honor smartphone

Смартфонът Huawei Honor работи под управлението на операционна система Google Android 2.3.5 с фирмено подобрен потребителски интерфейс. От компанията отбелязват също, че новия смартфон поддържа и DLNA, като на потребителите се предлага и допълнително 160 GB "облачно" пространство за съхранение благодарение на поддръжката на уеб услугата CloudDrive.

Очаква се продажбите на смартфона Huawei Honor да започнат през четвъртото тримесечие на годината, като първоначално той ще се появи по магазините в Китай, Русия, страните от Азиаатско-Тохоокеанския регион и в Средния Изток. Засега не разполагаме с информация за това дали, кога и на какви цени евентуално ще се предлага в нашата страна. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.