CES 2020: Японска джаджа показва настроението на домашни любимци

Въпреки 32 000 години в опити да се адаптира и да стане най-добрият приятел на човека, кучето понякога има своите настроения, които могат да бъдат трудни за дешифриране от стопанина. Дали Шаро лае, защото е възбуден или уплашен? Сега, с помощта на джаджата от японския стартъп Inupathy, ще е по-лесно да разберем настроенията на четириногите.

Самото устройство се стъстои от малък сензор за пулс, процесор и LED дисплей. Всичко това се поставя на гърба на кучето и идва във всякакви размери - можете да облечете Чихуахуа или пък Санбернар с тази иновативна джаджа. Устройството следи, записва и анализира емоционалното състояние на кучето - това се осъществява главно чрез наблюдение на сърдечния ритъм и съпоставка с вече установени модели.

Моментното настроение на Шаро е показано върху LED дисплея - зелена светлина показва спокойствие, червена - стрес, а ако всички цветове на дъгата се възпроизведат, значи кучето е щастливо. Съпътстващо приложение за iPhone и Android предлага допълнителни статистики за състоянието на кучето за различни периоди. Японците са стартирали Indiegogo кампания и се надяват да съберат 30 000 долара, за да започнат да произвеждат и доставят джаджата.Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.