Разработчик на Ethereum може да влезе в затвора заради блокчейн презентация в Северна Корея

Върджил Грифит, участващ в разработката на криптовалутата Ethereum бе арестуван от властите в САЩ заради участие в техническа конференция в Северна Корея. Събитието се е провело през април, където специалистът е изнесъл презентация на тема блокчейн. Американското правителство разглежда съдържанието ѝ като трансфер на технологии, т.е. нарушение на санкциите срещу страната.

Сред защитниците на Грифит е Виталик Бутерин, основател на Ethereum, според когото презентираната информация в КНДР (Корейска народно-демократична република) е публична и налична в интернет.

Според властите обаче разработчикът е знаел отлично, че нарушава законите за санкциите на САЩ. Нещо повече – съобщава се, че той не е получил одобрение за пътуването си от Държавния департамент (Министерството на външните работи на САЩ), но въпреки това е заминал за Северна Корея. За да стигне до страната, той е минал през Китай, избягвайки американските ограничения.

Според ФБР на събитието Грифит е дискутирал как блокчейн и криптовалутите могат да се използват за пране на пари, избягване на санкции и постигане на независимост от световната банкова система
още по темата

Facebook няма да криптира съобщенията, търси други начини за повече сигурност

Това се налага заради възможни рискове, свързани със защитата на децата онлайн
28.10.2019 / 11:34

Ядрените сили на САЩ пенсионираха 8-инчовите дискети

Доскоро американски военни ползваха системи от 70-те години на миналия век
23.10.2019 / 08:40

Китай използва хакерски инструменти на NSA срещу съюзници на САЩ

Според Symantec китайското разузнаване е пренасочило атака срещу цифровата инфраструктура на страната
13.05.2019 / 04:22
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.