Нови таблети ще подпомогнат обученията на деца в програмите на "Технократи"

С подкрепата на Lenovo малчуганите ще могат да прилагат практически наученото веднага
Образователният център за деца и младежи "Технократи" използва новите технологии, за да стимулира тяхното въображение и да им даде разнообразни технологични и практически познания. За да подкрепи разработването и внедряването на иновативни програми и технологии в образованието у нас, Lenovo ще осигури таблети за малчуганите.

В курсовете по роботика, програмиране и зелена енергия Технократи залагат на STEAM подход, при който децата получават мултидисциплинарно теоретични и практически знания в екип. "Интересно и изненадващо за нас в началото бе, че програмирането се оказа по-интересно за децата от конструирането на самия робот. С подкрепата на Lenovo, използвайки таблети, децата изпълняват поставените им задачи и тестват в реално време върху робота. Фактът, че прилагат практически наученото веднага, за тях е наистина голяма крачка и това разкрива пред тях нов хоризонт", по думите на Ивайло Бонев, един от основателите на "Технократи".

Програмите на "Технократи" са насочени към деца от 7 до 16 години. Занятията постигат няколко основни цели: участниците се научават да работят в екип, осъзнават по-добре своите силни страни и индивидуални възможности, запознават се с най-новите технологии. Обученията подпомагат развитието на логическото мислене и под формата на игра провокира младежите да усвояват нови практически знания, които ги подготвят за бъдещето.

"За нас образованието е приоритет в компанията, затова и поддържаме подобни инициативи. Технологиите подпомагат развиването на талантите на децата в ранна възраст и ги подготвят за бъдещето. Стремим се да подкрепяме новаторски проекти, които усъвършенстват и надграждат знанията и уменията на младежите", коментира Йовко Атанасов, регионален мениджър на Lenovo за България и Македония.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.