Twitter планира масово премахване на неактивни профили

Ще се трият всякави акаунти, независимо от броя на последователите – в списъка е и този на Барак Обама
Услугата за микроблогове Twitter ще проведе мащабно премахване на потребителски профили на хора от цял свят. Акцията е насочена срещу неактивни акаунти, чиито собственици дълго време не са влизали в тях.

От социалната мрежа не разкриват точния брой такива профили. Според The Verge собственици, които не са демонстрирали активност през последните шест или повече месеца, вече получат предупреждения.

Самият процес по премахване ще започне на 11 декември 2019 г. Ако искате да запазите профила си, то вероятно ще е достатъчно да влезте системата. Не се посочва какво точно трябва да бъде направено – дали да се публикува нещо или да се коментира чуждо съобщение. Ако не бъде отчетена никаква активност профилът ще бъде преместен в историята на услугата, а потребителското му име ще бъде освободено.

Всъщност една от причините за провеждането на акцията е именно освобождаване на част от потребителските имена, които вече не се ползват. По важната причина обаче е хората да бъдат подтикнати да посещават Twitter по-често и да участват в неговия вътрешен "живот".

Процесът по премахване на акаунти ще продължи до 11 юни 2020 г. Това означава, че не всички неактивни такива ще изчезнат веднага, а че процесът ще е постепенен. Не е изключено потребителите да имат възможност да възстановят профилите си през първата половина на следващата година.

Сред въпросните профили вероятно има голям брой такива, принадлежащи на вече починали хора. Те също ще бъдат премахнати, тъй като в Twitter засега няма практика такива акаунти да бъдат превръщани в своеобразни мемориали.

По данни на BBC премахнати ще бъдат и акаунти, които са били използвани за автоматично публикуване на новини. Изключения не се предвиждат, като в този списък попада и профилът POTUS44, използван от бившия президент на САЩ Барак Обама, когато заемаше този пост. Към този момент последната публикация в него е от 20 януари 2017 г.
още по темата

Как Instagram избира какви снимки да предлага на потребителите

Система с изкуствен интелект на Facebook подбира изображения според вкусовете ви
26.11.2019 / 06:06

Twitter е показвал повече реклами на по-малко популярните потребители

Компанията винаги е облагодетелствала потребителите с повече последователи
25.10.2019 / 11:30

Заради бъг във Facebook хиляди деца са били в чатове с неодобрени потребители

Засегнатите родители са били уведомени за проблема
24.07.2019 / 01:19
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.