Olympus коментира слух за предстоящо закриване на поделението си за фотоапарати

Миналия уикенд във форума Personal View се появи информация за слухове, че Olympus възнамерява да закрие поделението си за фотоапарати в началото на 2020 г. Компанията реагира и публикува становище, в което ги опроверга.

Постът във форума е публикуван от администратор с прякор Vitaliy_Kiselev. Той съдържа две изображения, съдържащи информация за финансовото състояние на поделението. По думите му положението на отдела е нестабилно и негови служители се оглеждат за нови позиции. Допълва се още, че въпросният отдел може да бъде придобит от друг производител като Sony или Samsung.

От китайската финансова медия Sina Finance News са се обърнали към Olympus с молба за коментар и е получен официален мъгляв отговор (превод), от който става ясно, че компанията гледа сериозно на "image" бизнеса и технологиите си. Посочва се, че тя изпълнява нова стратегия, чиято цел е да увеличи доходността на това направление.

Допълва се още, че детайлна информация за бизнес плановете ще бъде обявена заедно с финансовите резултати за настоящото тримесечие.
още по темата

Nikon представи първия си безогледален фотоапарат с APS-C сензор

Nikon Z50 идва в компанията на два Nikkor Z DX обектива
10.10.2019 / 03:39

Olympus подготвя нов фотоапарат от висок клас

Повече информация за продукта се очаква на 24 януари
04.01.2019 / 04:06

Идва ли краят на цифровите фотоапарати?

Между 2010 и 2017 г. доставките в световен мащаб са намалели с почти 80%
21.09.2018 / 10:08
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.