AR хедсетът на Apple вероятно няма да е готов преди 2022

Също така се говори, че AR очилата ще бъдат пуснати на пазара през 2023
Вероятно е по-добре да не се надявате, че AR хедсетът на Apple ще бъде завършен през 2020, въпреки постигнатия напредък. Източници на The Information, отбелязват, че компанията е провела вътрешна презентация през октомври, според която устройството ще излезе през 2022, а AR очилата през 2023. Все пак има основателна причина за чакането, пише Engadget. Ако изтеклата информация е правилна, Apple ще се опита да подобри значително възможностите на технологията за добавена реалност.

Дизайнът донякъде ще напомня за Oculus Quest, но ще има лещи с "висока резолюция" (вероятно става дума за вече разкритите 8K дисплеи), които позволяват да се чете дребен шрифт. Също така от компанията обещават камери отвън, което ще позволи на потребителите да седят както пред, така и зад дигиталните обекти.

В същото време подробностите около AR очилата все още не са известни. Съществуващите прототипи напомнят на скъпи слънчеви очила с дебела рамка, в която ще са разположени процесорите и батерията. От Apple разглеждат възможността за лещи, които потъмняват при използване на AR. Наскоро всъщност компанията кандидатства за такъв патент, макар че определено не е ясно дали тази технология ще се приложи. Очаква се обаче очилата да заемат важно място за потребителите в бъдеще. Според мениджмънта на Apple след около десетилетие очилата може би ще заменят iPhone-те .

От компанията са отказали коментар и е важно да се подчертае, че доста неща могат да се случат за две години. Няма да е изненадващо, ако дизайнът се промени, забави се или дори бъде отменен. Ако информацията е вярна, то изглежда, че Apple се опитва да се наложи в сферата на виртуалната и добавената реалност, след като компанията е готова да чака години за пускането на хардуера, вместо да прибързва и да се конкурира с продуктите на HTC и Oculus.
още по темата

Apple ще създаде приложения от следващо поколение за Windows

Освен това компанията търси UWP разработчиици
20.11.2019 / 01:33

Facebook може скоро да предложи криптирани аудио и видео разговори

Също така компанията работи по включване на гласовия асистент в основното приложение
01.11.2019 / 03:38

Apple ще представи умни очила през 2020 г.?

Според анализатор компанията възнамерява скоро да започне тяхното производство
10.10.2019 / 06:24

Facebook купува стартъп, създал гривна за четене на мисли

Социалната мрежа определено не иска да изостава от разработките на Мъск
26.09.2019 / 04:50
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.