Instagram тества скриване на броя лайкове

След като преди време Facebook проведе тестове със скриване броя на лайкове в постовете на потребители, сега компанията иска да опита подобна политика и в дъщерното приложение Instagram. Шефът на популярната социална мрежа за фото споделяне Адам Мозери споделя в интервю пред Wired 25, че започват тестове за скриване броя на лайкове в различни региони в САЩ от тази седмица.

Тази нова функционалност ще позволи хората да виждат лайкове под собствените си постове, но не и под постовете на останалите. Целта е да се премахне натиска за все повече лайкове, който се създава от популярните "инфуенсъри" в мрежата. Instagram ще се опита да оцени как подобен тест се отразява върху емоциите на потребителите и дали променя начина, по който използват мрежата.

Предишните опити на Instagram да измести фокуса от броя лайкове към съдържанието сякаш се оказаха неуспешни. С този тест под снимките на други потребители ще се показва, че те са били харесани от конкретно име и "други". Този ход едва ли ще спред хората от опитите да съберат възможно най-много последователи - Instagram е изключително популярен напоследък и се монетизира добре - Кристиано Роналдо например печели повече от постовете си, отколкото от футболните си умения - спорни или не.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.