Panasonic с два нови професионални L-Mount обектива

Panasonic с гордост представя официално два нови сменяеми обектива, базирани на системата L-Mount и предназначени за серията пълноформатни (Full-Frame) цифрови безогледални фотоапарати със сменяема оптика LUMIX S, чиито първи представители са на пазара от пролетта. LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. (S-E70200), е варио телеобектив с широка бленда. LUMIX S PRO 16-35mm F4 (S-R1635) пък е многофункционален широкоъгълен варио обектив.

LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. е проектиран и предназначен за професионална употреба на открито. Състои се от 22 елемента в 17 групи, като оптичната схема на обектива съдържа оптимално конфигурирани 2 UED (Ultra Extra-low Dispersion) лещи и 3 ED (Extra-low Dispersion) лещи, които служа за потискане на надлъжната хроматична аберация и хроматичната аберация на увеличението. Астигматизмът се коригира с асферични лещи, за да се осигури висока разделителна способност. Използването на двойна система за фокусиране спомага за потискане на колебанията на аберацията, дори при снимане от близки разстояния, резултатът от което е високо качество на образа от центъра до периферията в целия диапазон на вариото, въпреки широката бленда, подчертават от компанията.

Оптичният стабилизатор на образа (O.I.S.) в обектива работи съвместно със стабилизатора на образа в тялото на фотоапарата (Body I.S.), като 5-осевият двоен стабилизатор на образа (5-Axis Dual I.S. 2) прави възможно снимането със скорост на затвора, по-ниска със 7 стопа. Използването на специален съединителен механизъм позволява незабавно превключване между автофокус и ръчен фокус за прецизно ръчно фокусиране.

Panasonic с два нови професионални L-Mount обектива

LUMIX S PRO 16-35mm F4 е с компактни си размери и ниско тегло. Състои се от 12 елемента в 9 групи, като оптичната схема на обектива съдържа оптимално конфигурирани 3 асферични лещи, ED леща и UHR (Ultra-High Refractive Index) леща.

Според Panasonic обективът се отличава с висока разделителна способност чак до ъглите, дори при отворена бленда, като същевременно потиска нежеланите смущения, като винетиране на образа или раздвояване на обектите при боке ефект.

Системата за автофокус се задвижва от мощен и същевременно компактен линеен мотор с двоен магнит, и се управлява от сензора с максимална скорост 480 кадъра в секунда.

И двата обектива са оборудвани с механизъм за потискане на т.нар. фокусно дишане, при което образът се приближава или отдалечава при фокусиране. Тези характеритики ще ги направят по-интересни за снимащите видео.

Също така и дават нови модела са с устойчиви на прах/водни пръски конструкции, даващи и възможност за употреба в тежки условия и при ниски температури – дори при минус 10 градуса.

Стремежът на Panasonic е да разработи най-малко 11 обектива до март 2021 г. с акцент върху моделите "LUMIX S PRO" и да продължи да разширява продуктовата гама на обективите си от серията S. Междувременно на пазара са налични повече от 45 сменяеми L-Mount обектива, произвеждани от Panasonic, Leica Camera AG и Sigma.
още по темата

Canon EOS M6 Mark II: Компактен и способен фотоапарат

Отличен спътник при пътувания, но с някои недостатъци
31.10.2019 / 06:16

Panasonic представи видео-ориентиран пълноформатен фотоапарат

Lumix S1H е първият фотоапарат можещ да снима в 6К резолюция при 24 кадъра в секунда
28.08.2019 / 06:27

Panasonic представи новите си пълнокадрови фотоапарати в София

Компанията навлиза в нов за нея сегмент в партньорство с Leica и Sigma
10.04.2019 / 12:55

Sony RX100 VI – фотоапарат за пътешествия

Универсалният обектив прави камерата удачно решение за семейството и при пътувания
15.10.2018 / 05:46
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.