SpaceX пусна видео, в което показва как парашутната система на Mark 3 Crew Dragon космическата капсула работят, дори когато нещата не се развиват по план. В Twitter компанията публикува кадри на капсулата, която каза при три от четири отворени парашута. SpaceX също така споделиха, че са повторили успешно този тест 13 пъти последователно.

Това постижение подобрява целите, които Илон Мъск заложи миналия месец: "Със сигурност искаме да постигнем поне 10 успешни последователни теста, преди да изстреляме хора в капсулата", каза той. Самата система изглежда различно от първоначалните парашути, които SpaceX изпитваше. Парашутите сега имат и различни шевове, които помагат за по-равномерно разпределение на натоварването.

На среща с NASA Мъск каза, че Crew Dragon ще е готова за първи тестови полети с хора на борда (Demo-2 фаза) през първата половина на 2020-а година. Преди това да се случи, SpaceX ще имат още един статичен тест, в който ще изпитват системите за отмяна на старта на капсулата. При последния подобен тест през април, аномалия в системата причини експлозия на цялата капсула.

Ако този тест премине успешно този път, следва подобен в летателни условия, който трябва да покаже, че астронавтите ще могат да се измъкнат живи, ако реалното изстрелване на капсулата се обърка. По време на този последен тест, безпилотна Crew Dragon ще бъде изстреляна на борда на Falcon 9 ракета, след което собствените двигатели на капсулата ще се задействат и ще я изпратят на безопасно разстояние от ракетата-носител, симулирайки проблем при изстрелването.

При успех и при този последен безпилотен тест, NASA и SpaceX ще могат да преминат към вече споменатата фаза Demo-2, която ще включва превозване на астронавти до Международната космическа станция.