Facebook може скоро да предложи криптирани аудио и видео разговори

Също така компанията работи по включване на гласовия асистент в основното приложение
Facebook обмисля да разшири възможностите на своята опция Secret Conversations, пише Engadget. Според Джейн Манчун Уонг, която разглежда приложения, за да открие неактивни още функционалности, социалната мрежа в момента тества аудио и видео разговори в Secret Conversations. Скрийншот от експерименталната опция показва, че тя ще позволи цялостно криптиране във всичките ви активни мобилни устройства.

Компанията пусна Secret Conversations през 2016, давайки на потребителите възможност да криптират своите чатове в Messenger. Същото решение се използва от приложението Signal, както и от WhatsApp.

Наскоро Facebook обяви своите планове да приложи криптиране от край до край във всичките продукти на компанията, включително Instagram. Новината определено не беше посрещната добре от властите, тъй като така те няма да могат да водят разследвания за тероризъм, сексуална експлоатация на деца и намеса в изборите. Все пак трябва да се има предвид, че Secret Conversations е функция, която може да се включи по желание от страна на потребителите.

За да активирате опцията, трябва да влезете в приложението и да изберете своята профилна снимка. След това трябва да отидете на Secret Conversations и да я включите. По този начин никой освен вас и получателя на съобщенията няма да може да чете вашия чат. Освен това разговорът ще бъде видим само за устройствата, които вие изберете, а дори можете да настроите времеви рамки за всяко изпратено съобщение. Очаква се тайните аудио и видео разговори да бъдат също толкова защитени.

В допълнение Уонг отбелязва, че компанията работи върху включването на гласовия асистент в основното приложение. През април технологичният гигант призна, че разработва конкурент на Siri и Alexa. Тогава говорителят на компанията изтъкна, че гласовият асистент ще бъде предназначен за AR/VR продуктите на Facebook, включително Portal и Oculus, но не спомена и самото приложение.
още по темата

Студент в САЩ с обвинение за разработка на ОС за терористи

Целта е била създаване на "лека, бърза и сигурна" платформа на базата на Gentoo Linux
20.11.2019 / 03:00

AR хедсетът на Apple вероятно няма да е готов преди 2022

Също така се говори, че AR очилата ще бъдат пуснати на пазара през 2023
12.11.2019 / 12:30

Facebook няма да криптира съобщенията, търси други начини за повече сигурност

Това се налага заради възможни рискове, свързани със защитата на децата онлайн
28.10.2019 / 11:34
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.