Смарт очила ще помагат при липсата на концентрация

Те ще потъмняват, когато се разсейвате
Сещате ли се за фотохроматичните лещи, които превръщат обикновените очила в слънчеви, когато навън е светло? Компанията Narbis е разработила своя версия на тази концепция – новите смарт очила имат за цел да насърчават концентрацията и да "наказват" разсейването, като потъмняват, пише Digital Trends. Ако някога сте се правили, че си пишете домашните, а всъщност сте си мислели за нещо напълно различно, то тази технология определено ще ви издаде.

Очилата са базирани на модела "наказание и награда", известен като оперантно кондициониране, което се практикува от повече от 50 години. При тази техника за учене индивидите асоциират определено поведение с дадени последствия. Тя е разработена от Бъръс Фредерик Скинър, известен със своите експерименти с гризачи.

Новото устройство използва три смарт сензора, които следят релаксацията, разсейването и фокусирането. Когато бъде засечена липса на концентрация, очилата потъмняват. В обратния случай, когато се отчита спокойствие и фокусиране на вниманието, очилата незабавно изсветляват. В същото време приложение следи вашия напредък и продуктивност. От Nabis препоръчват очилата да се използват между два и три пъти всяка седмица за около 30 минути.

Това, което отличава новото устройство от предишни решения в тази посока, е приложимостта на продукта в реални ситуации. За да се постигне същия ефект, реди се е налагало потребителите да гледат в екран или да слушат звуци.

Смарт очилата вече са достъпни за предварителни поръчки онлайн на цена от 590 долара, т.е. получавате 100 долара отстъпка спрямо тяхната планирана цена.
още по темата

Жените в Европа избират семейните технологии

Умните високоговорители, увеличават доверието сред европейците да купуват, използват и притежават потребителска електроника
29.10.2019 / 08:33

А1 вече предлага услугата eSIM

Решение за потребителите на iPhone, искащи две SIM карти
28.10.2019 / 04:32

Швейцарци разработиха самозареждащ се смарт часовник с пулсомер

Рекордна издържливост на батерията, но трябва да бъдете активни
18.09.2019 / 08:45
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.