Кристиано Роналдо прави повече пари от Instagram, отколкото от футбол

След като ви показахме как професионални eSport играчи печелят повече пари на годишна база от утвърдени и известни спортисти, сега е време за още една победа на технологиите над конвенционалния спорт. Кристиано Роналдо премина от Реал Мадрид в Ювентус, а заплатата му е в новия клуб е около 34 милиона долара, според goal.com.

Колкото и сериозна да изглежда тази сума, оказва се, че футболната звезда прави повече пари от платени постове в Instagram. Данните са от изследване на Hopper HQ, публикувано в Business Insider. Проучването е открило, че Роналдо е заработил 47,8 милиона долара от платени постове във фото ориентираната социална мрежа през последната година и освен това е най-добре платеният кадър на Instagram.

Благодарение на последователите му и способността постовете му да достигат до голям брой хора, някои компании са склонни да плащат до 1 милион долара за единичен пост, а средностатистически Роналдо получава по 975 000 долара на платен пост. Графиките са на Statista.

Infographic: Cristiano Ronaldo Makes More From Instagram Than Soccer | Statista You will find more infographics at Statista

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.