Летящото такси на Lilium направи тестов полет

Стартъп компанията Lilium завърши първата тестова фаза на своето летящо такси. Lilium Jet успя да постигне скорост от 100 км/ч, а компанията сподели видео от полетите и обяви, че е завършила строежа на първата фабрика в Мюнхен, Германия.

Lilium работи от няколко години върху своята идея за електрически самолет с вертикално излитане и кацане, а тази пролет се появиха и първите снимки на машината. Новото видео показва излитане, кацане, както и хоризонтален полет на Lilium Jet. Според компанията, самолетът е преминал над 100 теста - както наземни, така и в полет. В момента започва втората фаза на изпитанията, която ще включва тестове при високи скорости и екстремни условия.
Lilium Jet използва 36 електрически мотора, които му дават комбинирана мощност от 2000 конски сили и максимална скорост от 300 км/ч. Машината може да превозва до 5 пасажера и има нулеви въглеродни емисии от експлоатацията си. Компанията планира да започне комерсиални услуги със самолета през 2025-а година, като по същото време очаква да произвежда стотиции бройки на година в новопостроената фабрика в Германия.

още по темата

Skai е летящо такси с водородни клетки

Технологията трябва да позволи полет до 4 часа на разстояние до 400 мили
30.05.2019 / 03:05

Германия ще тества концепцията на Airbus и Audi за летящи таксита

Тези тестове могат да разрешат въпроса със задръстванията по пътищата.
21.06.2018 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.