Вече можете да контролирате споделянето на данни с трети приложения в Instagram

Ще знаете повече какво иска дадено приложение и лесно ще можете да му откажете достъп до данните си
От известно време Instagram затяга контрола върху приложенията на трети страни и сега дава повече власт в ръцете на потребителите, пише Engadget. Социалната мрежа добавя повече възможности за ограничаване споделянето на данни, което ще ви помогне бързо да се откажете от някои досадни приложения. С промените вече ще има нов екран за удостоверяване, който разяснява какво точно иска приложението на трета страна, както и нови функционалности за контрол (в Settings > Security > Apps and Websites). По този начин бързо ще можете да откажете достъп до вашите данни на приложенията, които не използвате или на които не се доверявате.

Ще отнеме известно време обаче, за да достигнат промените до всички потребители. Очаква се, че през следващите шест месеца те да станат достъпни за всички устройства.

Този ход вероятно е последица от по-тясното следене на поведението на Instagram. Макар че повечето проблеми с неприкосновеността на данните при Facebook произтичат от основната дейност на компанията, Instagram има трудности със злоупотребителите с данни от приложения на трети страни. Тези подобрени мерки едва ли ще помогнат особено на социалната мрежа в бъдеще, но те трябва да ви напомнят да бъдете внимателни и да махате старите приложения, които взимат повече информация, отколкото сте съгласни да предоставяте.
още по темата

Facebook може скоро да предложи криптирани аудио и видео разговори

Също така компанията работи по включване на гласовия асистент в основното приложение
01.11.2019 / 03:38

Facebook няма да криптира съобщенията, търси други начини за повече сигурност

Това се налага заради възможни рискове, свързани със защитата на децата онлайн
28.10.2019 / 11:34

Facebook ще скрие броя на лайковете

Социалната мрежа иска да провери дали така потребителите ще се чувстват по-добре
27.09.2019 / 02:09
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.