Ratio разкрива мистериите на космическите двигатели на 15-и октомври

Първият изкуствен спътник излиза в орбита още през 1957 г., но въпреки натрупания опит, човечеството все още не е успяло да покори Космоса. Разковничето по пътя към тази цел са всъщност космическите двигатели.

Събитието "Ratio представя: Космически двигатели" цели да отговори на важните въпроси относно придвижването в Космоса - като как рабоят ракетните двигатели и на колко време път от Земята е най-близката звезда, Проксима Кентавър. За устройството на ракетните и плазмените двигатели, за последните новини от технологичния спектър и за концептуалните двигатели на бъдещето ще говори Стоил Иванов.

Инженер-физик Стоил Иванов притежава бакалавърска степен по инженерна физика към СУ "Свети Климент Охридски", а през 2017 се дипломира като магистър по аерокосмическо инженерство и комуникации. Темата на неговата специализация е "Стабилизация и анализ на поведението на съзвездие от малки сателити".

От 2018 насам Стоил Иванов е докторант в катедрата за радиофизика и електротехника към Физическия факултет на СУ. Съосновава сдружението "Инициатива САТ-1" (sat-1.com), което си е поставило за цел да подпомага развитието на аерокосмическия сектор в България чрез разработването на проекти и разпространяването на информация сред младите учени.

"Ratio представя: Космически двигатели" ще се проведе на 15.10. в City Stage (в подлеза на НДК). Входът е свободен, а вратите отварят в 19:00. Събитието е част от инициативата на Ratio "Месец на Космоса". През октомври се организират 9 събития, които целят запознаване на обществото с постиженията на учени и инженери за опознаване и овладяване на Космоса. Повече информация на www.ratio.bg.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.