Sony тества ново забавление с добавена реалност в Япония, за да отбележи 35-годишнината на Ловци на духове. От 12-и октомври компанията ще даде на потребителите възможност да станат истински ловци на духове в Гинза парк в Токио. С помощта на специални очила за добавена реалност, желаещите ще могат да обикалят парка и да хващат виртуални духове.

Sony ще организира две до четири сесии на ден от 12-и октомври до 8-и декември. Цялото удоволствие е безплатно, а компанията очаква инициативата да събуди интереса на хората към технологии като добавена и виртуална реалност. Всички желаещи могат да се запишат за събитието, но то ще се проведе изцяло на японски, така че - дори да се намирате в токио през следващите месеци, японският е задължителен за успешен улов на духове.

Компанията нарича събитиет "демонстрационен дебют" в няколко прессъобщения, което може да значи план за постоянна атракция, защо не и в международен план. Преводите от японски обаче често са сложни, така че, засега ни остава само да изгледаме трейлъра на събитието: