UNICEF вече приема дарения в биткойн и етер

UNICEF - благотворителната организация към Обединените нации, която помага на деца от цял свят - вече приема дарения в криптовалута - биткойн и етер. Това е първата организация на ОН, която предприема подобен ход, който ще помогне да бъдат избегнати много от таксите за прехвърляне на средства в глобален мащаб. Дарителите също така ще могат да проследят за какви инициативи са използвани средствата им.

Когато UNICEF получи дарение в криптовалута, организацията няма да го обменя в конвенционална валута. Вместо това, средствата ще бъдат използвани в тази форма директно към различни трети страни в благотворителни кампании, което ще осигури прозрачност и по-голям процент от сумата директно за каузата.
Разбира се, криптовалутите са известни със своята несигурност. За да избегне загуби от промяна на цените, UNICEF ще приема биткой и етер само за краткосрочни инициативи, които могат бързо да усвоят средствата - като купуване на мрежи за комари, които да преотвратят разпространението на ебола и малария или изпращане на храни в бедстващи райони.

Ethereum Foundation ще бъде първият дарител към UNICEF. Дарението ще бъде разпределено към три гранта, както и към GIGA - организация, която цели да свърже всяко училище по света към интернет. UNICEF се надява приемането на дарения в криптовалута да осигури повече средства за децата в нужда и да мотивира повече инициативи да приемат подобен метод на финансиране.

още по темата

Bitcoin стана на десет години

Въпреки намаляващата популярност първата криптовалута все още държи половината пазар
02.11.2018 / 01:30
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.