Sony спря интеграцията на Facebook в Playstation 4

Sony изключи интеграцията на Facebook в Playstation 4, което на практика означава, че потребителите няма да могат да свързват акаунтите си в социалната мрежа с тези в PSN. Като резултат, те няма да могат да намират приятели от Facebook, да споделят геймплей видеа и срийншоти или да ползват профилните снимки от Facebook като аватари в Playstation Network.

"Извиняваме се за неудобството", пише в блог пост компанията. Sony не дават обяснения каква е причината за този ход, а към потребителите не беше пуснато предварително предупреждение. Появиха се спекулации, че всичко това е свързано с проблемите, които Facebook има около скандала с Cambridge Analytica и споделянето на лични данни, както и с премахването на достъпa на Sony до списъците с приятели във Facebook. Ето и официалното изявление на Facebook по темата:
"Работим съвместно със Sony, за да приключим работата по нов договор, който да подобри интеграцията на Facebook в Playstation. Докато дискусиите текат, Facebook функционалностите няма да са налични в Playstation 4. Надяваме се да върнем тези функционалности, веднага щом нашите екипи постигнат споразумение".

Въпреки този оптимистичен коментар, според който подписването на нов договор между двете компании е само въпрос на време, има вероятност нещата да са по-сериозни. Все пак, нещо трябва да се е объркало сериозно, за да накара Sony толкова безцеремонно да отреже Facebook, мрежа с милиарди абонати. До този момент са продадени над 100 милиона PS4 конзоли, което също е солидно число. Най-лошото е, че обикновените геймъри страдат от липсата на Facebook интеграцията, така че, да се надяваме, че двете компании ще намерят общ език скоро.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.