Кои са най-успешните филмови адаптации по игри?

Видеоигрите са вече огромен бизнес, който конкурира дори Холивуд, но това не значи, че двете сфери на забавление не се възползват една от друга. Този вторник се навършиха 30 години от излизането на първата Prince of Persia игра, която не само е култова и дава старт на индустрията, но има доста успешна екранизация.

И заедно с еволюцията на игрите чисто като визия и звук, подобни филмови адаптации стават все по-чести - може би точно поради този факт. Когато самите игри са не особено далеч от филмово преживяване, е по-лесно да бъдат представени като пълнометражни и съвсем реални холивудски продукции.

Днес да направиш от компютърна игра филм вече не се счита за лудост - както беше по времето на първия Mortal Kombat например (доста успешен и добре приет, между другото). Споменатата по-горе Prince of Persia класика получи своя звезден миг през 2010-а година с Джейк Джилънхол в ролята на принца. Филмът набра над 90 милиона долара и стана петият най-успешен филм по игра в историята на киното.

Ако се чудите кои четири са пред него, подготвили сме ви интересна статистика, дело на нашите приятели от Statista. Ще бъдете искрено учудени какво се е случило с добрия вкус на хората...
Infographic: The Video Game Adaptations with Most Box Office Success | Statista You will find more infographics at Statista

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.