Apple иска да патентова виртуална клавиатура, която може да се усеща

Дали този проект ще се реализира обаче, предстои да видим
Повече от 10 години след първия iPhone, можем да кажем, че повечето потребители вече са свикнали да пишат на екранна клавиатура. Това обаче не означава, че тя не може да се подобри и в Apple очевидно обмислят начини, по които това да се случи, пише Engadget. Компанията е кандидатствала за патент, в който описва технология, позволяваща на виртуалните клавиатури по-лесно да имитират традиционни механични такива.

Разбира се това не означава, че решението ще бъде реализирано и ще намери място в бъдещите продукти на технологичния гигант. Всъщност всеки патент трябва да се разглежда по-скоро като една от възможните посоки, към които компанията може да се насочи.

Имайки това предвид, от Apple планират да използват комбинация от хаптични технология, както и елeктростатични заряди, за да създадат клавиатура, която се усеща като истинска. Всеки бутон ще излъчва собствен заряд и той ще става по-силен, когато си приближите пръста до периферията на механизма. Това, което ще ви позволи да я почувствате физически е, че пръстите ви ще провеждат зарядите, произведени от бутоните. По този начин клавишите ще привличат и отблъскват пръстите, а също така ще създават усещането за текстура и триене.

Факторът, който прави този патент по-възможен за реализиране спрямо други е, че компанията и преди е премахвала хардуерните бутони от своите устройства. Все пак вероятно ще минат години, преди да се възползваме от осезаемите екранните клавиатури и MacBook без физическа бутони.
още по темата

Apple стартира програма за безплатен ремонт на iPhone 6

От компанията отбелязаха, че някои компоненти на устройствата отказват
07.10.2019 / 12:04

Apple готви нов компактен смартфон?

Според слухове в началото на 2020 г. компанията ще представи iPhone SE2
04.10.2019 / 04:24

Кой нов iPhone да изберем?

iPhone 11 срещу iPhone 11 Pro срещу iPhone 11 Pro Max
01.10.2019 / 03:41

Години наред устройства на Apple са идвали с непоправима "пробойна"

Бъг в SecureROM бе наречен "подарък за специалните служби"
01.10.2019 / 11:47
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.