Фотоапаратът Sony Alpha 9 II идва с подобрени професионални функции

Sony официално представи нова безогледална камера, насочена към професионалните спортни фотографи и фотожурналистите. Като си личи от името а9 II (модел ILCE-9M2) е наследник на оригиналния Alpha 9, който видя бял свят през пролетта на 2017 г.

Като функции фотапаратът прилича много на своя предшественик, предлагайки същия 24-мегапикселов сензор, но идва с по-бърз Bionz X, който подобрява прецизността на автофокуса и скоростта на изобразяване на изображението на дисплея или във визьора. Sony а9 II все още може да снима с до 20 кадъра в секунда без премигване на образа между кадрите, което позволява по-добро следене на движещи се обекти.

Усъвършенстваната система за фокусиране в новата a9 II се състои от 693 фокусни AF точки, които покриват приблизително 93% от площта на изображението.

При използване на механичен затвор скоростта на снимане вече е 10 кадъра в секунда. Споменатите 20 кадъра се постигат при използване на електронен затвор. Новият модел може да заснема безшумно и непрекъснато до 361 JPEG изображения при 20 кадъра в секунда или 239 компресирани RAW изображения.

Alpha 9 II включва вграден гигабитов етърнет модул, позволяващ високоскоростна комуникация и стабилен трансфер на данни. В допълнение, моделът поддържа и прехвърляне на файлове през SSL или TLS криптиране (FTPS) за по-голяма сигурност на информацията и подобрено дистанционно заснемане от компютър (tether), намалено забавяне при заснемане и по-малко забавяне на прегледа на екран при използване на desktop приложението "Remote Camera Tool". Скоростта на вградената безжична LAN функционалност също увеличена, като към 2.4 GHz лента е добавена поддръжка и на 5 GHz (IEEE 802.11ac).

Създаден с цел да подобри скоростта на работа на информационните агенции, Alpha 9 II разполага с "Voice Memo" функция, която позволява гласови бележки да бъдат прикачвани към изображенията, за да бъдат преслушвани при последващ преглед. Гласовите съобщения могат да бъдат изпратени и до редактор заедно с изображенията, давайки му важна информация, необходима за по-ефективното им редактиране.

Камерата функционира, като непрекъснато преизчислява автофокуса и автоматичната експозиция до 60 пъти в секунда с оптимизирани AF алгоритми, които осигуряват по-голяма точност и ефективност, гарантирайки, че дори и най-хаотичното движение на обекта, често срещано в спорта, ще бъде уловено с висока точност. Също така полезен за спортни събития, е предлаганият "anti-flicker" режим на снимане, който автоматично разпознава и коригира присъствието на флуоресцентно или изкуствено осветление, за да повиши максимално качеството на изображението.

Sony a9 II ще бъде пуснат в продажба в Европа през ноември 2019 г. на приблизителна цена от 10 500 лв.
още по темата

Sony представи два фотоапарата с APS-C сензори

Компанията показа и два нови обектива за Е байонет
29.08.2019 / 12:51

Sony обяви компактния фотоапарат RX100 VII, можещ да снима с до 90 кадъра/сек.

Седмото поколение RX100 идва със същия обектив като предшественика си, но с нов сензор
26.07.2019 / 12:56

Sony представи първия фотоапарат с 61-мегапикселов пълноформатен сензор

Alpha 7R IV ще се появи на пазара през август
25.07.2019 / 03:45
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.