Google пуска инкогнито режим за Maps

Освен това компанията въвежда опция за автоматично изтриване на You Tube History
Инкогнито режимът на Google Maps достига до всички потребителите, само две седмици след стартирането на тестовете, пише Engadget. Подобно на режима "инкогнито" за Chrome и YouTube, активирането на функцията означава, че приложението няма да може да запазва локацията и упътванията, които сте търсили досега или да ги свързва с вашия профил.

За да включите опцията, трябва да кликнете на профилната си снимка и да промените режима. Все пак потребителите на Android ще трябва да почакат до края на месеца, преди да могат да се възползват от новата функция. "Съвсем скоро" обаче тя ще бъде готова за iOS, но засега няма конкретна дата за мобилната платформа на Apple.

Технологичният гигант обеща инкогнито режим за Maps по време на I/O 2019 през май. Тогава компанията също така обяви пускането на филтрите, които автоматично изтриват историята на локацията, както и активността в уеб и приложението. А сега става ясно също така, че скоро автоматичното изтриване ще се въведе и в YouTube History. Вече ще можете да настроите график кога да се изчиства историята – например на всеки три месеца или всяка година – и платформата автоматично ще я изтрива вместо вас.

Ако пък сте по-загрижени за това, което Асистентът чува, то можете да се възползвате от новите гласови команди. Скоро ще можете да нареждате на Асистента да изтрие историята само като кажете "Хей, Google, изтрий последното нещо, което ти казах" или "Хей, Google, изрий всичко, което ти казах последната седмица". Тя ще бъде достъпна следващата седмица за английски език, а през следващия месец ще бъде пусната и на други езици.

В допълнение на тези опции за сигурност и неприкосновеност на данните, Password Checkup на Google сега идва вграден в Chrome. Това означава, че повече няма да се налага да сваляте разширението, за да можете бързо да се уверите, че вашите пароли не са били компрометирани.
още по темата

Google Maps ще изговаря имената на локациите на местния език

Опцията на Google Translate за текст към говор ви позволява да общувате по време на пътуване в чужбина
19.11.2019 / 05:33

Как да намалим потреблението на мобилни данни (част 2)

Харчите прекалено много мегабайти? Ето какво още може да направите.
22.09.2019 / 11:56

Google Maps тества функция "инкогнито"

Засега няма никакви индикация кога режимът ще бъде масово достъпен
20.09.2019 / 10:28
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.