Изкуствен интелект създава нова форма на Манга

Всички фенове на традиционните японски комикси Манга ще бъдат радостни да научат последната технологична новина в тази сфера. Един от великите майстори и художници (ако не и най-великият) на Манга - Осами Тезука, ще се завърне благодарение на силата на изкуствения интелект. Тезука почива през 1989-а година, но 30 години по-късно, през 2020-а, алгоритми ще създадат нов стил Манга, базиран на Тезука.

Японският майстор е познат главно от култовите комиски Astro Boy, Princess Knight и Kimba the White Lion. Последният проект на Toshiba, който се нарича Kioxia, ще използва изкуствен интелект и машинно заучаване и след зареждане на всички творби на Тезука в паметта на системата, ще опита да създаде нови рисунки.

Изкуствен интелект създава нова форма на Манга

Това не е първият подобен опит - преди известно време учени от Масачузетския технологичен институт разработиха системата RePaint, която ползваше подобни алгоритми, за да прави репродукции на известни художествени произведения. Портретът на Едмонд Балми, който беше нарисуван от изкуствен интелект, пък беше продаден за 432 хиляди долара по време на търг преди около година. Изглежда логично технологията да влезе в употреба в най-технологичната нация, макар и при толкова традиционно изкуство, в каквото вече се е превърнала мангата.

още по темата

AI побеждава 99,8% от професионалистите на StarCraft II

AlphaStar на DeepMind се налага над хората, дори при заложени ограничения върху броя на действията, които извършва за минута
31.10.2019 / 10:57

AI на Google вече разпознава миризми

Алгоритмите на компанията могат да идентифицират различни аромати на база на молекулярните структури
25.10.2019 / 12:53

Изкуствена кожа ще ви осигури поглъщащо VR изживяване

Тя е разработена от екип в Швейцарския федерален технологичен институт (EPFL) в Лозана
03.10.2019 / 03:05
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.