Facebook ще скрие броя на лайковете

Социалната мрежа иска да провери дали така потребителите ще се чувстват по-добре
Facebook ще скрие броя на лайковете, за да провери дали така потребителите ще се чувстват по-добре, пише The Verge. Тестовете ще започнат от Австралия на 27 септември. Публикациите вече ще показват само, че съобщението е харесано от "приятел и други", вместо точния брой на всички. Ако eкспериментът се окаже успешен, промяната ще бъде въведена и в други региони.

"Ние провеждаме ограничен тест, в който броят на харесванията, реакциите и пускането на видеата са само за лична информация във Facebook. Ще съберем обратна връзка, за да разберем дали тази промяна ще подобри изживяването на потребителите", коментират от социалната мрежа.

По-рано този месец от Facebook потвърдиха, че обмислят да скрият броя на харесванията, след като софтуерният инженер Джейн Манчун Уонг намери функцията в приложението на компанията за Android. Според ерксперта хората все още ще могат да виждат пълния списък с потребителите, които са харесали и реагирали на дадена публикация, но броячът на лайкове вече няма да се появява в News Feed. Премахването на опцията е малка промяна, която обаче може да ограничи чувството на безпокойство и депресия, свързани с използването на социалните мрежи.

Instagram започна да тества скриването броя на лайковете по-рано тази година в Канада и разшири провеждането на експеримента в още региони, след като промяната допадна на потребителите. Разбира се, крайната цел на тези тестове е да накара хората да се чувстват щастливи и да продължат да използват двете социални мрежи. Така че ако експериментът се окаже успешен, функцията вероятно ще достигне и до други държави.
още по темата

Twitter е показвал повече реклами на по-малко популярните потребители

Компанията винаги е облагодетелствала потребителите с повече последователи
25.10.2019 / 11:30

Вече можете да контролирате споделянето на данни с трети приложения в Instagram

Ще знаете повече какво иска дадено приложение и лесно ще можете да му откажете достъп до данните си
16.10.2019 / 12:45

Facebook Horizon – нов социален VR свят

Facebook изглежда по-близо отвсякога до концепцията на Ready Player One
29.09.2019 / 10:19
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.