Започват снимките на сериал по "Властелинът на пръстените"

Те ще се провеждат в... изненада... Нова Зеландия
Amazon Studios обяви къде ще снима своя сериал по "Властелинът на пръстените". Локацията не е особена изненада – Нова Зеландия – пак там са заснети и останалите филми по романите на Толкин на режисьора Питър Джаксън.

Действието в сериала обаче ще се развива хиляди години преди историята, която до момента гледахме на големия екран. То ще е ситуирано във Втората епоха в измисления свят на Толкин. По време на нея е изкован Единственият пръстен, околко който се върти действието във филмите на Джаксън, и която приключва с първата победа над Саурон, след която обаче този пръстен така и не бива унищожен.

В момента тече предварителна подготовка като самите снимки се очаква да започнат през идните месеци. Продукцията ще се излъчва през поточната услуга на Amazon. Ще интересно да видим дали сериал по "Властелинът на пръстените" ще успее да надмине по популярност наскоро приключилия "Игра на тронове".

Първите два епизода от сериала ще бъдат режисирани от Хуан Антонио Байона, стоящ зад Jurassic World: Fallen Kingdom. Премиерата се очаква през 2021 г.
още по темата

Amazon разработва и игра "Властелинът на пръстените"

Преди време компанията обеща на феновете на Толкин сериал, но все още не е ясно кога може да бъде очакван той и какво ще представлява
11.07.2019 / 10:36
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.