Ако се занимавате сериозно с плуване, най-вероятно познавате марката Form. Сега компанията, която предложи първите умни очила за плуване Swim Goggles, добавя още една функционалност към тях - следене на сърдечния ритъм. Form е работила съвместно с Polar, за да вгради технологията за измерване на пулса в очилата. От ноември софтуерен ъпдейт ще позволи на Swim Goggles да бъдат съвместими със сензорите на Polar ОH1 и OH1+.

Плувците ще могат да виждат показания за сърдечния си ритъм директно пред очите си, благодарение на функцията за добавена реалност на Swim Goggles и техния прозрачен дислей в едно от стъклата. Polar сензорите се закачат към очилата посредством специална връзка и стоят на слепоочията на плувеца. Информацията се предава по безжичен път и в реално време, и се синхронизира с приложението Form Swim.

Показанията на пулса са много важни за плувците, особено когато правят дължини в басейн. За пръв път те ще могат да виждат в реално време колко точно натоварване понася сърцето им, без да се налага да спират тренировката или да излизат от басейна, като по този начин ще могат да определят темпото си по-точно и ефективно.