Местните власти ще могат да използват Facebook, за да информират за извънредни ситуации

Социалната мрежа обещава "значително да увеличи" видимостта на съобщенията
Facebook отдавна се опитва да се наложи като платформа, на която общностите могат да споделят информация по време на криза. Тази седмица от компанията обявиха, че ще започнат да дават на местните власти и на първите реагирали възможност да изпращат сигнали за тревога до своята общност при извънредни ситуации, пише The Verge. Социалната мрежа вече разполага с инструменти като Safety Check, който позволява на потребителите да уведомят своите приятели, че са в безопасност по време на кризисни ситуации; както и Community Help, който предлага помощ при бедствия.

Когато страница във Facebook, управлявана от държавната администрация, маркира дадена публикация като сигнал за тревога – социалната мрежа "значително ще увеличи" видимостта на съобщението в News Feed секцията на последователите на страницата и ще го изпрати като уведомление до потребителите. Ако не следвате страницата, от която е публикувано съобщението, то единственият начин да го видите е, ако проверите Today In – страницата за местни новини, на която подобни сигнали също ще бъдат публикувани. От Facebook посочват, е групите вече могат да кандидатстват, за да получат достъп до опцията на своите страници.

Полезността на функционалността обаче се основава на предположението, че Facebook работи по време на извънредното положение. Тази година през март, април, юли и август социалната мрежа не беше достъпна за потребителите в някои страни. Ако компанията иска да се позиционира като обществен инструмент, на който потребителите могат да разчитат в кризисни ситуации, то тя трябва да направи повече, за да гарантира, че ще работи, когато хората имат нужда от нея.
още по темата

Facebook разработва ново приложение

Threads е опит да се обедини най-доброто от Instagram и Snapchat
27.08.2019 / 10:42

Потребителите на Instagram вече могат да маркират невярното съдържание

Новата програма е малко по-различна от пилотната версия, пусната през май
16.08.2019 / 11:52

Apple ще принуди Facebook да промени Messenger и WhatsApp

С iOS 13 приложенията вече няма да могат да работят на заден фон
07.08.2019 / 11:08
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.